Ondernemen, ontwikkelen en maken in een stad waar je de ruimte krijgt

3 Minuten
Meinerswijk en WTC Arnhem

Creëren, ontwerpen, vernieuwen, ontwikkelen, maken, doen. Dat zijn de steekwoorden die van toepassing zijn op ondernemen in Arnhem. Ondernemen met de blik naar voren, de mouwen opgestroopt en oog voor de wereld om ons heen. Arnhem is een stad die nooit stilstaat, maar die altijd in beweging is. En er is maar één richting die leidend is: vooruit!

Arnhem is een energieke hub in de regio, strategisch gelegen tussen de Randstad en het Ruhrgebied. Hier wordt stedelijke dynamiek versterkt door een groene leefomgeving en economische kracht. Dit is een stad waar grote bedrijven, start-ups, jonge talenten en onderwijsinstellingen samenwerken aan een toekomst voor ons allemaal.

Arnhem is een stedelijke oase in het groen. De hoofdstad van Gelderland, met een levendige en drukbezochte binnenstad met winkels op hoog niveau. Bovendien kent Arnhem een uitmuntend cultureel voorzieningenniveau voor een groot verzorgingsgebied.

State of Fashion vlag

 “Innoveren is van levensbelang”
Het is geen toeval dat er zoveel innovaties in Arnhem zijn ontstaan. Innoveren zit in het dna van de stad. Nog altijd loopt de stad voorop bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. Want: “Innoveren is van levensbelang”, zegt bijvoorbeeld Alex van Hooff van Burgers’ Zoo. En hij is niet de enige Arnhemmer die zo naar de wereld kijkt.

Vanuit Industriepark Kleefse Waard (IPKW), Coehoorn Centraal en Arnhems Buiten is een breed scala aan bedrijven actief met de wereld van morgen.

Arnhems Buiten

Duurzame mode in het Modekwartier
Die wereld van morgen is duurzamer dan de wereld van vandaag. Op alle vlakken helpt Arnhem mee om dat te bereiken. Je ziet het terug in de mode, waar van het Fashion & Design Festival Arnhem tot aan het Modekwartier gewerkt wordt aan de transitie naar duurzame mode.

Het slingerpad naar een groenere en duurzame wereld zit verweven in alle lagen in de stad. Op microniveau zie je het terug bij het BuurtgroenBedrijf die de verstening in het Spijkerkwartier aanpakt. Of bij de stadsdistributie van de Groene Rijders, die met hun elektrische fietsen een volwaardig alternatief vormen voor dieselvrachtwagens.

Op macroniveau is het Arnhemse bedrijf Arcadis actief. Arcadis is in Nederland een van de koplopers met betrekking tot circulaire economie, waarbij grondstoffen, onderdelen en producten hun waarde zo min mogelijk verliezen en waarbij duurzame energiebronnen worden gebruikt.

Modekwartier Arnhem Annet Veerbeek

Unieke combinatie van hogescholen
Dat het bedrijfsleven in Arnhem op zoveel vlakken en op zoveel manieren voorop loopt, heeft onder meer te maken met de unieke combinatie van de drie hogescholen die in Arnhem gevestigd zijn. Ondernemingen in Arnhem worden als het ware ‘gevoed’ door de opleidingen.

Met een veelzijdig pakket aan opleidingen op de Hogeschool Arnhem-Nijmegen, de creatieve opleidingen van ArtEZ en de groene opleidingen van Van Hall Larenstein heeft Arnhem de ideale basis in huis om op allerlei gebieden talenten aan bedrijven te verbinden. Wat gevoed wordt, dat groeit en bloeit.

Dit is de stad waar het gebeurt. Hier worden successen geboekt in mode- en energietransitie. Welkom in Arnhem: een stad waar je de ruimte krijgt om te ondernemen.

Kijk voor meer informatie over ondernemen in Arnhem bij de Gemeente Arnhem, of als starter op Startclub Arnhem.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Duurzame ambities realiseren met Slim Opgewekt

2 Minuten
Slim Opgewekt zonnepanelen