Duurzame ambities realiseren met Slim Opgewekt

2 Minuten
Slim Opgewekt zonnepanelen

Veel instellingen in de zorg, het onderwijs en de sport willen wel verduurzamen, maar lopen vaak vast in hun pogingen. De weg naar duurzaamheid is geplaveid met drempels en obstakels. De Arnhemse organisatie Slim Opgewekt helpt deze instellingen om die drempels weg te nemen.

Slim Opgewekt werd in 2012 opgericht toen vier ambitieuze adviseurs zich realiseerden dat veel duurzame projecten slechts mondjesmaat van de grond kwamen. De vier adviseurs besloten een eigen bedrijf op te zetten om de instellingen te helpen.

Slim Opgewekt helpt maatschappelijke instellingen om hun duurzaamheidsambities te realiseren. Dat gebeurt met techniek, zoals met zonnepanelen en ledverlichting, maar ook met het opstellen van businesscases, waarbij Slim Opgewekt waar nodig helpt met de financiering. Daarnaast is een educatief bewustmakingsprogramma onderdeel van de verduurzaming.

Wattson's lab met kinderen

Gewoon dóén!
Medeoprichter Leonn Sekender: “Er wordt veel gesproken over duurzaamheid, maar om de klimaatdoelen te behalen moeten we ook realiseren. Met Slim Opgewekt zijn we alleen succesvol als we ook daadwerkelijk CO2 reduceren.” Inmiddels maakten al honderden organisaties gebruik van de kennis en expertise van Slim Opgewekt.

Dankzij de verduurzaming waar Slim Opgewekt aan werkt, werden enorme milieubesparingen gerealiseerd. Met de zonnepanelen en ledverlichting die bij de maatschappelijke instellingen geplaatst werden, is in totaal al meer dan 8 miljoen KWh grijze stroom bespaard. Dit levert een CO2 besparing op die gelijk staat aan de opname van ruim 227 duizend bomen.

Zonnevlot Slim opgewekt

Unieke combinatie
De inspanningen van Slim Opgewekt gaan niet ongemerkt voorbij. Het Arnhemse bedrijf werd in Arnhem al bekroond met de titel Jonge Ondernemer van het jaar en door The Economic Board tot parel van de regio. Landelijke erkenning was er in 2017 en 2018 toen het bedrijf door het Financieel Dagblad werd uitgeroepen tot FD Gazelle. Slim Opgewekt won bovendien de Triodos Hart-Hoofdprijs. Het Arnhemse bedrijf werd uitgeroepen tot meest inspirerende en vernieuwende onderneming.

Medeoprichter Rob Wieggers: “Wat Slim Opgewekt bijzonder maakt, is de combinatie van (financieel) advies, technische realisatie én bewustmaking. We zetten in op CO2-reductie door oplossingen om van grijze stroom en aardgas af te komen. Daarnaast zetten we in op duurzaam gedrag en zorgen we dat het financiële plaatje klopt.”

 

Kijk voor meer op Slim Opgewekt.

SLim Opgewekt bij basisschool

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

5 innovatieve bedrijven die iedereen zou moeten kennen

4 Minuten
Samen in de auto Allego