Dit is Arnhem

Arnhem is een stad die steeds op zoek is naar vernieuwing en vooruitgang. Met een trots ‘hert’ op de goede plaats. Waar Arnhemmers de blik naar voren gericht hebben. De mouwen opgestroopt en met oog voor de wereld om ons heen. Zo doen we dat in Arnhem. Met creativiteit als motor en innovatiekracht als brandstof.

Evening view of the central railway station area with offices in the Dutch city of Arnhem

Welkom in Arnhem

Arnhem is de thuisbasis van makers en bouwers. Een groene stad waar 'duurzaam' een werkwoord is. De stad van mensen die een slag kunnen verliezen én die zich nooit gewonnen geven. De Gelderse hoofdstad met het gouden én het rauwe randje.

Waar de inwoners de Rijn verlegden om een stad aan de Rijn te zijn. En waar de trolleybus wegreed uit het naoorlogse puin. Waar een grote verscheidenheid aan mensen jaarlijks het  verleden herdenkt en bouwt aan de toekomst. Maar bovenal stad van de Ernemmers die kunnen nuilen, niet snel onder de indruk zijn en een groot trots 'hert' (hart) hebben.

Collage Dit is Arnhem

Het merk Arnhem

Veel Arnhemmers streven naar en werken aan creaties en initiatieven die aantoonbaar vernieuwend zijn met een duurzame, zichtbare en zinvolle bijdrage voor mens en maatschappij. De website ditisarnhem.nl biedt hen een podium om dit aan de wereld te laten zien.

Het merk Arnhem, in beheer bij de Stichting Citymarketing Arnhem, biedt inspiratie en begeleiding om hier handen en voeten aan te geven.

De merkwaarden van Arnhem komen logisch voort uit de kracht en het onderscheidend vermogen van de stad: groen, vrij, creatie(f).

Groen zijn onze longen

Creatief is onze geest

Vrij is onze stad

Benieuwd wie wij zijn?

Het Regieteam zorgt voor de uitvoering van het actieplan en het contact met de stakeholders.

Boy Sluiter
Boy Sluiter
a.i. Regisseur
Manon Cornelissen
Manon Cornelissen
Projectmanager
Sabine van Kempen
Sabine van Kempen
Content marketeer
Danielle geknipt
Daniëlle Houtriet
Backoffice

Bestuur

Tanja Kraal
Tanja Kraal
Voorzitter
Harm Leijssen
Harm Leijssen
Penningmeester
Meike Verhagen
Meike Verhagen
Secretaris
Bart van den Hoven
Bart van den Hoven
Algemeen bestuurslid

Groen, Creatief en Vrij

Stichting Citymarketing Arnhem gelooft dat als je samen met de stad werkt aan en investeert in de drie-eenheid Groen, Creatief en Vrij, je de stad – en daarmee de wereld – een beetje mooier maakt.

Stichting Citymarketing Arnhem motiveert en activeert de stad op die drie waarden. Dat doen we door mensen, initiatieven, bedrijven en events te stimuleren ‘on-brand’ te zijn en uit te dagen om in te zetten op een ‘triple-A’ status.