Een wandeling door Modekwartier Arnhem is een ontdekkingstocht

2 Minuten
Modekwartier Arnhem Annet Veerbeek

Als je verwacht dat het Modekwartier een Arnhemse variant van de PC Hooftstraat is, heb je het mis. In het Modekwartier vind je geen ‘gewone’ winkels. Verspreid door de wijk vind je tientallen ateliers in combinatie met een kleine winkel. Bij deze ontwerpers ontdek je producten die je vrijwel nergens anders ziet en die vaak ter plekke voor je worden gemaakt.

Arnhem is geen modestad. Tenminste: niet als je het vergelijkt met Milaan, Parijs of Londen. Maar Arnhem is wél een stad waar mode een belangrijke rol speelt. Dat is inclusief de aanwezigheid van ontwerpers en ondernemers in de modebranche. Het Modekwartier in Klarendal wil de wereld een beetje mooier maken.

Hanneke van der Pol Arnhem

Arnhem heeft al sinds jaar en dag een mode-academie. Daar begon de carrière van veel beroemde modeontwerpers uit Arnhem. Bas Koster, Viktor & Rolf, Iris van Herpen, Spijkers & Spijkers en het ontwerpduo Ravage (Clemens Rameckers en Arnold van Geuns) bijvoorbeeld volgden hun opleiding in Arnhem. Spijkers & Spijkers zijn nog steeds gevestigd met hun zaak in de binnenstad van Arnhem. 

Bizar Bazar Ruud Jan Kokke

60 creatieve ondernemers
Veel modeontwerpers bleven na hun studie in Arnhem wonen en werken. Sinds 2006 vind je de meest toonaangevende Arnhemse modeontwerpers in het Modekwartier in de wijk Klarendal. In het Modekwartier vind je het indrukwekkende aantal van circa zestig ondernemers die op een of andere manier met mode bezig zijn. Van de ecologische T-shirts van Okimono tot de leren tassen van Heleen van der Meer. Van servies van Lenneke Wispelwey tot exclusief ontworpen behang van Hanneke van der Pol.

Judith van den Berg naaimachine

Tussen al die ondernemers vind je bovendien allerlei leuke restaurants en winkeltjes. Een wandeling door Klarendal is hoe dan ook een ontdekkingstocht. In het Modekwartier vertellen de ontwerpers ieder hun eigen verhaal. Dat maakt winkelen in het Modekwartier zo persoonlijk en aantrekkelijk. De meeste winkels zijn van donderdag t/m zaterdag geopend, de precieze openingstijden vind je op de websites van de ontwerpers zelf.

Clau-D Arnhem
Cyclenation
Arnhems keramiek
Bizar Bazar
Net-A Arnhem
Plotz

Voor meer informatie kijk op Modekwartier.

Beelden: David Jagersma

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Podcast: Floris Schoonderbeek over een onafhankelijk en duurzaam bestaan

1 Minuut
Dutchtub Schoonderbeek