Wereldwijd heerst de vraag naar vernieuwing en innovatie op het gebied van duurzame energie. Met de kennis aanwezig in Arnhem zorgen we voor een versnelling van de energietransitie. We kennen de waarde van vrijheid en de waarde van groen. Dat motiveert de stad om vrijheid te koesteren en vol energie en passie voor duurzame ontwikkeling te gaan. De bewogen geschiedenis van Arnhem en de groene, unieke locatie van de stad dragen bij aan die motivatie.
Met het Connectr Energy Innovation Lab heeft Arnhem dé plek in huis waar innovaties ontstaan en kunnen groeien. Connectr is een plek waar ondernemers, onderzoekers, studenten en beleidsmakers zich verenigen om ideeën en innovaties in de duurzame energiesector een forse duw naar voren te geven. Connectr verrijst nu op het duurzame bedrijventerrein Industriepark Kleefse Waard. Steeds meer bedrijven, groot en klein, sluiten zich bij Connectr aan om samen de energietransitie te versnellen.
Energietransitie tastbaar maken
Momenteel wordt er nog veel verbouwd op het terrein, maar in 2023 gaat Connectr vol gas. De energietransitie is voor veel mensen nog iets ontastbaars. Connectr brengt daar verandering in door te laten zien wat er allemaal gebeurt en wat er allemaal kan. Dit jaar besloot de Provincie Gelderland 4,6 miljoen euro bij te dragen aan Connectr. Waar het nu nog veel om maatschappelijk geld gaat, komt het geld straks juist van bedrijven en kennisinstellingen af.
Geconcentreerd samenwerken
Op Connectr kunnen bedrijven geconcentreerd samenwerken met scholen, overheden en andere bedrijven. Ook voor studenten is er genoeg plek. Arnhem is een learning community: leren door te doen. Onderwijsinstellingen zoals de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, SEECE en de ROC’s zullen veel op Connectr te vinden zijn. Studenten zijn volop bezig met waterstof en nieuwe toepassingen en ontwikkelingen. Hier kunnen bedrijven van leren en de studenten leren weer van de bedrijven. Maar ook voor internationale universiteiten liggen er kansen. Daarnaast creëert Connectr ook een hoop werkgelegenheid en trekt het nieuwe bedrijven aan.
Kennis delen
De ambitie om over te gaan op duurzame energie wordt in Arnhem waargemaakt. En die kennis houden we niet, die delen we. Arnhemse innovaties worden in de rest van Europa op grote schaal ingezet om lokale uitdagingen van de energietransitie op te lossen. Allemaal met als doel de wereld mooier en duurzamer te maken.
Omroep Gelderland ging langs bij Connectr en maakte er onderstaande video over.
Heb jij tips?
Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht? Laat het ons weten.