SEECE: krachten bundelen voor een duurzame wereld

2 Minuten
Windmolens

Het is nogal een uitdaging waar we met zijn allen voor staan; wereldwijd overstappen naar duurzame energie. SEECE is ervan overtuigd dat dit alleen kan door structurele samenwerking tussen publieke en private partijen. Daar zet de netwerkorganisatie dan ook vol op in.

SEECE is het centrum van expertise voor een duurzame, betrouwbare en betaalbare elektrische energievoorziening. Een samenwerking van bedrijven, instellingen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Met en voor partners focust SEECE het toegepast onderzoek van de HAN op de strategische doelen rondom het thema energietransitie. Daarnaast moet er voldoende gekwalificeerd personeel komen om die nieuwe banen te vullen.

SEECE techniek studenten

Partners
SEECE is opgericht in 2013. Inmiddels zijn er ongeveer 40 partners aangesloten bij de organisatie. Van keypartners waaronder Alliander en DNV-GL tot startups als Elestor en Volta Energy.

Door deze samenwerkingen wordt het vraagstuk van alle kanten aangevlogen. Aan de ene kant wordt er gewerkt aan innovaties in duurzame energie en aan de andere kant wordt er gezorgd voor human capital. En dat is nodig, want er is een groot en groeiend tekort aan technisch personeel dat straks aan de slag kan om al die innovaties uit te voeren.

pexels-pixabay-159243

De energiewereld van morgen
SEECE blijft werken aan het scheppen van voorwaarden om studenten, docenten en onderzoekers samen met bedrijven en overheden in co-creatie te kunnen laten werken aan de vraagstukken voor de energiewereld van morgen. Met de SEECE-partners Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en Gemeente Arnhem is in 2018 gestart met The O-Zone, waarin meerdere hybride leeromgevingen zijn gerealiseerd op IPKW, zoals het Mobility Innovation Centre (MIC), Energy for a Sustainable Built Environment/Powerlab. SEECE heeft ook bijgedragen aan de exploitatie en realisatie van het HAN H2LAB, het waterstoflab, dat inmiddels op het IPKW operationeel is.

Duurzame energie op IPKW Arnhem

Connectr
In de komende periode wil SEECE bijdragen in de opschaling van alle hybride leeromgevingen naar het nieuwe Energy Innovation lab Connectr op IPKW. Connectr bestaat uit een kernorganisatie, innovatieprogramma, innovatielab en Shared Facilities. Bij al deze onderdelen ligt de focus op technologiegebieden waar de regio sterk in is: elektrische energietechniek, elektrochemische energieopslag en duurzame aandrijfsystemen.

Lees hier meer over SEECE en Connectr.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Koploper bij klimaatadaptatie: asfalt eruit, gras erin

3 Minuten
Zaadje planten