Eerste Shared Facility van Connectr: Energy Demo Field

1 Minuut
Energy Demo Field Connectr

Het Energy Demo Field is de eerste Shared Facility van Connectr – Energy innovation op Industriepark Kleefse Waard. Hier kan je nieuwe toepassingen in de energietransitie demonstreren of testen met de gebruiker, fabrikant, maar ook meteen met de veiligheidsdiensten. Het Arnhemse Nedstack is de eerste gebruiker van het Energy Demo Field. Nedstack, dat PEM brandstofcellen en -systemen voor waterstof produceert, is mede-oprichter en de eerste gebruiker van deze Connectr Shared Facility. Het Arnhemse bedrijf ontvangt hier financiering voor vanuit De Groeiversneller demo van Oost NL.

Demonstratie is essentieel voor het toekomstige gebruik van groene waterstof. Met de behoefte van Nedstack en van andere partijen aan een testfaciliteit rond waterstof, zag Connectr kansen voor een gedeelde test- en demo-plek. Zo ontstond het idee voor het Energy Demo Field; een plek waar ondernemers en studenten op grote schaal experimenteren met waterstof. Hier wordt zichtbaar wat het gebruik van waterstof kan betekenen op bijvoorbeeld een zero-emissie bouwterrein of evenemententerrein. Daarmee is het Energy Demo Field de uitgelezen plek om kennis op te doen of potentiële klanten te overtuigen.

Versnellen van de energietransitie
Industriepark Kleefse Waard (IPKW) bleek de ideale plek voor een Energy Demo Field; Connectr én Nedstack zijn hier gevestigd, net als diverse andere innovatieve energiebedrijven die dagelijks bezig zijn met het versnellen van de energietransitie. Bovendien is waterstof op afroep beschikbaar en zijn de lokale veiligheidsorganisaties bekend met waterstof.

Bekijk hier de video over de eerste Shared Facility van Connectr.

Lees hier meer over Connectr of over de investering die ze dit jaar kregen.

Bron: Connectr.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

SEECE: krachten bundelen voor een duurzame wereld

2 Minuten
Windmolens