Er was eens een Loopvis die iedereen opvrolijkte met Kakkerlakjes

4 Minuten
Kakkerlakjhes Marije loopvis Arnhem

Want er is meer mogelijk, dan er onmogelijk lijkt 

‘Vorige week was ik te gast bij een podcast van Gijs Groenteman, dat leverde reacties vanuit het hele land op. Ook staan we regelmatig in tijdschriften en onze Kakkerlakjes kun je nu door heel Nederland kopen,’ vertelt Marije Sietsma, eigenaar van Loopvis in het Modekwartier. ‘Toch is de drempel voor mensen om hier de winkel binnen te stappen soms nog hoog. Totdat ze binnen geweest zijn, dan komen ze vrijwel altijd terug.’ 

Marije is een ondernemer die helemaal bij de tijdsgeest past; met haar boeken, kaarten en cadeaupakketten staat ze dichtbij de klant. Ze hoort in haar winkel wat er leeft en vertaalt dit op haar eigenwijze manier naar opvallende en duurzame producten, zoals de Kakkerlakjes en de Vissenpost.

Loopvis Arnhem

Maar goed, eerst die naam, Loopvis? ‘Als auteur en journalist was ik zo eigenwijs mijn eerste boek zelf uit te geven, Maak van de noot een deugd, een kruidnotenkookboek.’ . De naam Loopvis onderstreept dat iets onmogelijk kan lijken maar dat het vaak wel degelijk kan. Zo is de Loopvis weliswaar een wat wonderlijke vis, misschien ook meer soort salamander, maar wel een die al miljoenen jaren bestaat.

Heel duurzaam en tijdloos dus, net zoals de boeken en cadeaus die het bedrijf op wereld zet. De producten worden bij een van de duurzaamste drukkerijen van Nederland gemaakt. Komt er een pagina of print niet helemaal netjes uit rollen, dan doet deze daarna dienst als inpakpapier. 

unnamed (3)

Hart onder de riem
De winkel bevindt zich in het stijlvolle Modekwartier, een buurt die door steeds meer mensen ontdekt wordt. ‘Mensen gingen de laatste tijd meer op ontdekkingstocht in eigen land en zochten ook plekken op waar ze rustiger konden winkelen.’ Nu de nieuwe coronamaatregelen van kracht zijn kan Marije gelukkig nog steeds blijdschap, troost en liefde bieden met haar producten, die vaak ook ‘verstuurallure’ hebben.

Haar cadeaupakketten gaan online als een speer, zeker nu mensen elkaar toch een hart onder de riem willen steken. ‘Wat leuk is, is de anti-verveeltherapie en het super-de-luxe cadeaupakket. Daarmee verras je iemand op een persoonlijke manier. En mensen die hier vaker komen, weten dat ik het toch nooit kan laten om wat extra cadeautjes in het pakket te doen.’

Loopvis Arnhem

Kakkerlakjes
De Kakkerlakjes verspreiden zich ook steeds meer over het land. ‘Dat zijn prachtig geïllustreerde boekjes met een uiteenlopende thema’s, die een kruising zijn tussen een kaart en een boekje. Zo hebben we boekjes met verhalen, kinderboekjes en gedichtenbundeltjes maar ook culinaire kakkerlakjes, zoals Chocoladetherapie. Het leuke is dat ze in een op maat gemaakte envelop verstuurd worden. Zo stuur je eigenlijk een kaart en een cadeau tegelijkertijd.’ De Kakkerlakjes, geboren in het Modekwartier, zijn nu op zo’n 200 punten door heel Nederland te koop. 

Loopvis

Designertalk
Marije ervaart het Modekwartier als een bijzondere plek. ‘Waar anders kun je winkelen en tegelijkertijd met de ontwerpers van de producten praten?’ Bovendien inspireert het de designers ook: juist door met klanten te praten weet je waar ze blij van worden, wat ze zoeken en mooi vinden.  

Voorjaar 2021
Wie de website van Loopvis bezoekt zal het boek ‘Biografie van een vlieg’ niet ontgaan. De naam alleen al doet je glimlachen en maakt je nieuwsgierig. Het boek is geschreven als posterproject in opdracht van Wintertuin en was in die vorm al langs de weg te lezen. In het voorjaar van 2021 zal het project ook in Arnhem te zien zijn als onderdeel van Nieuwe Types. Wie al benieuwd is naar het persoonlijke levensverhaal van een vlieg, kan zich natuurlijk al verdiepen in het boek. 

Lees meer over het Modekwartier en hoe de Groene Rijders lokale producten bij je thuisbrengen.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Een ode aan de stad door Jordi Storteboom

1 Minuut
Schrijvende hand