Welkom in Arnhem: Deftpower

4 Minuten
Deftpower team

Deftpower is opgericht door Jacob van Zonneveld (oprichter Plugsurfing), Marc Diks (voormalig CIO Allego) en Remco Tjeerdsma. Het bedrijf begon virtueel, maar is sinds september gevestigd op het Industriepark Kleefse Waard. De drie oprichters brengen tien jaar ervaring samen in één nieuw platform voor het opladen van elektrische auto’s. En zo’n platform is nodig, zeker als we naar 100% elektrisch rijden gaan.

Het aantal elektrische auto’s stijgt enorm, maar het aantal laadpalen blijft nog achter. ”Nederland heeft best een goed netwerk als het gaat om elektrische laadpalen. Op dit moment zijn er ongeveer 80.000 laadpunten, dat moeten er in 2030 tegen de 2 miljoen worden. Er bestaan al veel laadapps, maar die zijn ontwikkeld door de beheerders die de netwerken in de grond zetten. Die apps werken dus vooral goed op hun eigen netwerken’’, vertelt Jacob.

Binnen 24 uur een eigen laad-app
”Wat wij hebben ontwikkeld, is een intelligent laadplatform waarmee bedrijven die de laadmarkt voor elektrische voertuigen willen betreden, binnen 24 uur een eigen laad-app kunnen opzetten. Snel en vooral eenvoudig. Met deze app bieden de bedrijven een stukje extra service aan hun klanten, waardoor de klanttevredenheid stijgt.

25% van de klanten van energieleveranciers maakt aan het eind van het jaar de switch naar een andere leverancier. Die moeten allemaal weer teruggekocht worden met acties. Er wordt een hoop geld verbrast in dat grote marketing-circus. Door klanten bij een stroomcontract een goed werkende app en een laadpas aan te bieden, vergoot je de service en blijven klanten loyaal.’’

Deftpower

In-app-aankoop
Met de laadapp van Deftpower krijgen gebruikers dus een helder overzicht van alle laadpunten. Maar ook de betaling aan de laadpaal wordt een stuk eenvoudiger. ”Betalen aan een laadpaal gaat nu niet altijd makkelijk. Niet iedere laadpaal accepteert bijvoorbeeld een creditcard. Dat is heel onhandig. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat je met de app ook gemakkelijk kunt betalen. Een in-app-aankoop’’, vertelt Jacob.

Net leren lopen
Jacob woonde voor hij met Deftpower begon in Berlijn, waar hij de creatieve geest achter het bedrijf Plugsurfing was. Hij verkocht zijn bedrijf aan een Finse energiemaatschappij en was toe aan iets nieuws. Op dat moment raakte hij in gesprek met Marc Diks. Ze maakten plannen om samen iets te beginnen dat de potentie had om snel te groeien. Na meerdere ideeën besproken te hebben, kwamen ze op het idee voor Deftpower.

”Het fijne is dat we de markt allebei heel goed kennen. We weten wat de pijnpunten zijn; dat er bijvoorbeeld heel weinig vanuit software geredeneerd wordt. Het opladen van een elektrische auto is lang niet zo straight-forward als gewoon tanken. Deftpower is ons kind dat net heeft leren lopen. Nu gaan we verder met ontwikkelen en ontdekken’’, zegt Jacob.

pexels-rathaphon-nanthapreecha-3846205

Verhuizen naar Arnhem
Jacob is naar Arnhem verhuisd voor Deftpower. ”Afgelopen zomer kwam er een plek vrij op IPKW, toen zijn we gaan kijken en hebben we hem gekregen. Arnhem is een van de beste locaties voor ons om gevestigd te zijn. Centraal gelegen en in Europa bekend. Dat maakt het ideaal om vanuit Arnhem de Europese markt op te gaan. Arnhem is bezig met de energietransitie en hier op IPKW zijn grote bedrijven als Allego en E-Laad gevestigd, voor elektrisch rijden zitten we dus al helemaal goed’’, vertelt Jacob.

Als je in Berlijn gewoond hebt, is Arnhem even heel wat anders. ”Arnhem is rustiger dan Berlijn, het is een fijne stad. Ik heb het nodig om af en toe even de stad uit te komen en in de natuur te zijn. Dat kon in Berlijn niet. Hier loop je zo de natuur in! De kwaliteit van leven is ook een stuk beter, alles is hier goed geregeld en er zijn veel leuke plekken.“

Skyline city Arnhem in the Netherlands

Over zijn lange termijn doel hoeft Jacob niet lang na te denken.  ”Ik wil uiteindelijk alle auto’s inzetten om zonne-energie op te slaan, zodat je die energie ’s avonds kunt gebruiken om je huis mee te verwarmen.’’ Aan het einde van dit jaar heeft Deftpower al tegen de 50.000 gebruikers, een stuk meer dan ze van tevoren hadden verwacht. ”Maar in 2025 worden dat er enkele miljoenen’’, voegt Jacob toe.

Bekijk hier de website van Deftpower. Wil je meer weten over ondernemen in Arnhem? Kijk dan bij de ondernemersdesk van de gemeente. Lees hier ook Welkom in Arnhem met Zenon Energy en Specialized.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Interview TenneT: ”We hebben elkaar nodig om antwoorden te vinden”

6 Minuten
Electricity