Welkom in Arnhem #1: Specialized Europe

3 Minuten
Specialized

In Welkom in Arnhem stellen we bedrijven aan je voor die zich recent in Arnhem hebben gevestigd. In de eerste editie: Specialized. Specialized is een van de grotere (sportieve) fietsenmerken in de wereld. Ze verkopen niet alleen fietsen, maar zetten zich ook in om door middel van fietsen levens te veranderen. Begin 2021 verhuisden het Amerikaanse Specialized van ’s Heerenberg naar Arnhem, waar ze zich vestigde op bedrijventerrein Arnhems Buiten.

’’Een van de redenen om te verhuizen was dat het vinden van geschikt personeel op de vorige locatie lastig was. We zaten in een uithoek van Nederland waar we talent niet veel te bieden hadden. Daarnaast brengen we ons merk, door naar Arnhem te verhuizen, dichter naar de mensen in de Randstad’’ Vertelt Thom van Dulmen, Marketingmanager Dutch Spoken Market van Specialized. “Arnhem was de eerste stad die we interessant vonden.

Specialized kantoor Arnhem

We waren meteen zeer gecharmeerd van de historie, innovatie en van wat hier allemaal gebeurt op het gebied van duurzame mobiliteit en energietransitie. Op Arnhems Buiten zie je dit allemaal terug’’. Iets anders dat Specialized in Arnhem vond, was ruimte. Ruimte om op te schalen, maar ook letterlijk de ruimte om te bewegen.

Fietswalhalla
Iedere pauze stappen werknemers van Specialized de mountainbike, racefiets of e-bike op om een uur te fietsen. Vanaf hun vestiging op Arnhems Buiten kunnen ze alle kanten op. ’’Binnen een paar trappen fiets je de Betuwe in of de Veluwe op. Arnhem is een omgeving met zóveel mooie fietsroutes dat je elke dag een andere kant op kunt.’’

5X7A7929 (1)

(Inter)nationaal georiënteerd
Een groot deel van het personeel van Specialized woont in Arnhem, maar sinds de verhuizing merkt Specialized dat er ook talent uit de Randstad solliciteert. De centrale ligging maakt het voor veel meer talenten mogelijk om bij Specialized te komen werken. Voor een internationaal georiënteerde onderneming als Specialized speelden de goede treinverbindingen ook een grote rol in de besluitvorming.

Turbo Test Center
Het nieuwe hoofdkantoor bevindt zich op 4 km fietsen van het Specialized Turbo Test Center, dat in november 2018 geopend is. Dit Turbo Test Center geeft consumenten de mogelijkheid om de Specialized Turbo e-bikes uitgebreid te testen.

Como_High_261120-2

Specialized Foundation
Specialized doet veel meer dan alleen fietsen maken. Zo heeft het bedrijf de Specialized Foundation opgericht. Deze stichting helpt kinderen die moeite hebben zich op school te concentreren, door ze te laten fietsen. Een onderdeel van deze foundation is Specialized OUTRIDE. Een programma dat laat zien hoe goed het voor je hersenen is om buiten te fietsen.

Door middel van onderzoek, fietsprogramma’s en subsidie verlenende activiteiten, biedt OUTRIDE interventies om de sociale, emotionele en cognitieve gezondheid te verbeteren.

Met Specialized kan Arnhem een mooi bedrijf toevoegen aan de lijst van innovatieve bedrijven. Specialized kijkt ernaar uit op Arnhems Buiten verder te bouwen aan hun visie voor de toekomst.

Lees hier meer over innovatieve bedrijven bij Welkom in Arnhem #2 met Tyromer.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

5 innovatieve bedrijven die iedereen zou moeten kennen

4 Minuten
Samen in de auto Allego