Alles uit je talent halen op Papendal

2 Minuten
Atletiekbaan Papendal

Voor veel sporters begint de weg naar Olympisch goud in Arnhem. Verscholen in de bossen van Arnhem ligt Sportcentrum Papendal. Arnhem is een stad waar groei, ontwikkeling en het benutten van je talenten als een rode draad door de stad loopt. Je ziet het bij de kunstopleidingen van ArtEZ, op de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en bij de innovatieve bedrijven die samen Industriepark Kleefse Waard vormen. Niet vreemd dus dat ook topsporters alles uit hun talent halen in Arnhem.

 

BMX Papendal

Energie, trots en passie
Als je rondloopt op Papendal voel je het meteen: energie, trots, passie. Passie voor alles wat je doet, om het hoogst haalbare te bereiken. Altijd dat stapje extra zetten om dat wat je wilt ook écht voor elkaar te krijgen. Sportcentrum Papendal biedt voorzieningen voor veel sporten. Het complex heeft ruim 30 trainingsprogramma’s van zo’n 16 verschillende bonden.  Van boogschieten tot BMX en van atletiek tot boksen. Papendal is een van de vijf Nederlandse centra voor topsport en onderwijs (CTO) en verreweg de grootste. Hier kunnen sporttalenten fulltime trainen, wonen en studeren om hun droom waar te maken. Je vindt op Papendal dan ook verschillende opleidingen van de HAN zoals fysiotherapie en Sportkunde.

 

Voedselproductie Papendal

Innoveren op vele gebieden
Innoveren doet Papendal niet alleen in sport, maar ook in voeding. Goede voeding kan namelijk net het laatste zetje zijn om een medaille binnen te halen. Vergelijk Papendal met sportcentra wereldwijd en je ziet dat Papendal leidend is op het gebied van sportvoeding. De voedingskennis blijft niet alleen op Papendal, maar wordt veel breder ingezet. Eat2Move is hier een voorbeeld van. Dit project werkt aan optimale voeding om beter te presteren en sneller te herstellen in de (top)sport én de zorg.

Papendal van boven

De lat ligt hoog
Als je op Papendal rondloopt moet je niet vreemd opkijken wanneer je een bekende topsporter tegenkomt. Die kans is namelijk vrij groot. Ruim 400 topsporters en toptalenten, zowel Olympisch als Paralympisch, maken dagelijks gebruik van de topfaciliteiten op Papendal. Als je zin hebt, blijf je een nachtje slapen in het hotel op het sportcomplex.
Hier worden talenten benut. Iedereen haalt het beste uit zichzelf op deze unieke plek. Typisch Papendal. Typisch Arnhem.

Superior 01

Kijk voor meer informatie op Papendal.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Arnhem Onderneemt met Rianne van Botma & van Bennekom

4 Minuten
Botma & van Bennekom