Platform Werken op IPKW: krachten bundelen om vacatures te vullen

2 Minuten
Werken op IPKW

Werken op IPKW is een samenwerkingsverband tussen 40 startups op IPKW en Kracht Recruitment. Sanne Pas is consultant bij Kracht en richt zich volledig op het platform. Sinds oktober 2021 ondersteunt ze startups op IPKW in hun zoektocht naar het juiste technische personeel. Met succes: want in de korte periode dat ze operationeel zijn, heeft Sanne al 14 kandidaten blij gemaakt met een nieuwe baan.

Wat Sanne direct opviel, was dat er relatief veel open sollicitaties binnen kwamen. ‘’Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Mensen solliciteren dan puur omdat ze het zo tof vinden wat hier allemaal gebeurt. Dan krijg ik de vraag: ‘ik wil ook iets betekenen voor de energietransitie, waar kunnen ze mij gebruiken?’. Dat zegt wel direct iets over deze plek. Arnhem is de plek als je een vacature zoekt op het gebied van innovatie, energie, duurzaamheid of techniek. IPKW is een broedplaats voor innovatieve bedrijven en je ziet dat de mensen die een open sollicitatie sturen dat ook weten.’’

Laadplein_IPKW_Arnhem

Niet afwijzen, maar doorverwijzen
Sanne vertelt dat ze door haar goede relaties met IPKW’ers veel meer talent kan plaatsen. Zo was er onlangs Vrishab, een stagiair van HyMatters, die een enorm goede indruk achter had gelaten bij het bedrijf. HyMatters had zelf de middelen niet om de stagiair een werkplek aan te bieden, maar ze hebben hem wel aanbevolen bij Werken op IPKW. Hij bleek de perfecte match te zijn voor Zenon Energy waar hij nu werkt.  Zo gaat het ook met andere sollicitanten. Als ze niet de baan kregen waar ze voor kwamen, wordt er verder gekeken. Waar passen ze misschien nog wel beter en welk bedrijf is juist op zoek naar deze kandidaat.

IPKW Arnhem

Aantrekken van jong talent
Voor alle bedrijven blijft het een uitdaging de banen van de toekomst te vervullen. De technische vacatures liggen voor het oprapen, maar veel nieuw technisch talent heeft Arnhem nog niet op de radar staan. Dit is iets waar de komende jaren gezamenlijk naar gekeken wordt. ‘’Ik wil in de toekomst ook met de technische universiteiten en scholen in gesprek gaan. Zo hebben de scholen ons op de radar en kunnen ze de studenten warm maken voor Arnhem. Jong talent weet dan dat er behoefte aan ze is en wat de stad ze te bieden heeft.’’

Wil je meer weten over het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland? Lees dit artikel. Benieuwd naar vacatures, neem dan contact op met Sanne (sanne@ipkw.nl / 06- 15471670) of bekijk de website van werken op IPKW.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Energietransitie in Arnhem: van HAN Hydromotive tot TenneT

5 Minuten
Bus op duurzame energie in Arnhem