Arnhem Onderneemt met Roel Bleumer

4 Minuten
Roel Bleumer Volta Energy

Arnhem zit vol inspirerende ondernemers die met hun innovaties de wereld een stuk mooier maken. In Arnhem Onderneemt vertellen verschillende ondernemers ons wat ze drijft, inspireert en waarom ze in Arnhem ondernemen. In deze editie: Roel Bleumer, mede-oprichter van Volta Energy. 

Roel Bleumer
Volta Energy
Roel Bleumer Arnhem Onderneemt

Wat is je naam?
Roel Bleumer.

Waar ben je geboren?
In Zevenaar.

Hoe ben je in Arnhem terechtgekomen?
Ik ben hier geboren en getogen. Het is dan logisch dat we ook ons bedrijf hier starten. Aan de andere kant was er natuurlijk ook de keuze om het meer in het westen te gaan zoeken. De ambiance en het stevige netwerk omtrent energie in Arnhem waren voor ons redenen om er juist te blijven.

Wat verkoop je?
Wij verhuren mobiele energievoorzieningen die werken op zonne-energie en batterijen.

Waarom doe je dat?
Samen met mijn broertje ben ik in 2017 begonnen met het bedrijf. We komen uit een familie waarbij moeder duurzaamheid en het behouden van de wereld van morgen heel belangrijk vindt en pa voornamelijk bezig was met techniek. Dus eigenlijk was het niet meer dan logisch dat we iets met duurzaamheid gingen doen op een technische manier.

De rest is een soort toeval. We reden op een dag langs een aggregaat en toen we terugreden stond hij nog steeds aan. Er was niemand aan het werk, dat vonden we raar. Dan ga je eens onderzoek doen, want dat doe je als je geïnteresseerd bent in techniek volgens mij. 😉 Na wat onderzoek kwamen we erachter dat ze heel inefficiënt zijn en ook het milieu vervuilen. Toen dachten we: dat moet toch anders kunnen. Mijn broertje en ik zijn in de schuur aan de gang gegaan, hebben een aanhangertje in elkaar gelast, zonnepanelen gemaakt, accu’s erop gezet en zo begon het.

Wat wil je bereiken?
Energietransitie kracht bij zetten en uiteindelijk die klimaatperikelen tegen te gaan. De missie met Volta is alle diesel-aggregaten naar de eeuwige jachtvelden te verbannen.

Wie en/of wat inspireert jou?
Alles wat er al voor de klimaatverandering gebeurt! Het is een passie om daarmee bezig te zijn. Vanuit dat technische vlak zien we veel leuke dingen om nog verder te onderzoeken. Ik zou niet met zoveel lol ’s ochtends opstaan en op het fietsje naar de zaak trappen, als ik niet zeker wist dat ik voor een betere morgen aan het werk was. Ik merk dat ik daar veel plezier uithaal en alle jongens en meisjes die bij ons werken ook.

Welk boek zou iedereen gelezen moeten hebben?
The Lean Startup. Hier staat in dat je als startup niet altijd alles tot in de puntjes geregeld hoeft te hebben. Soms is het ook een beetje proberen en kijken wat de lucht in gaat. Dat vind ik mooi.

Welke film of serie zou iedereen gezien moeten hebben?
The Queens Gambit heb ik pas gezien, hele leuke serie.

Wat zou iedereen op zijn of haar bucketlist moeten zetten?
Ik zou hem willen omdraaien: niet iets leuks voor één dag, maar doe elke dag iets waar je ook echt achterstaat en wat je leuk vindt. Werk waar je met plezier naar toe gaat, maakt niet één dag leuk, maar de rest van je leven!

Wat zijn de must do’s en see’s in Arnhem wat jou betreft?
Naar boven gaan in de Eusebius!

Welke andere Arnhemse ondernemer  inspireert jou?
Marcel van de Peppel van Miscancell. Ik vind hem als persoon heel aardig en wat hij doet heel bewonderingswaardig. Op een heel ander vlak als waar wij inzitten. Hij maakt met gras vervangers voor spullen uit asfalt en probeert juist op de chemische kant het klimaat kracht bij te zetten.

Lees hier meer over Volta Energy. Wil je meer weten over starten in Arnhem en ondernemerschap? Kijk dan eens bij Startclub Arnhem of stel je vraag aan de ondernemersdesk van de gemeente.

Meer over innovatief ondernemen  met Wiebrand Kout en Bart Hendriks.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Arnhem werkt aan duurzame energie

4 Minuten
Duurzame energie op IPKW Arnhem