Arnhem Onderneemt met Bart Hendriks

3 Minuten
Wattsun

Arnhem zit vol inspirerende ondernemers die met hun innovaties de wereld een stuk mooier maken. In Arnhem Onderneemt vertellen verschillende ondernemers ons wat ze drijft, inspireert en waarom ze in Arnhem ondernemen. In deze editie: Bart Hendriks, mede-oprichter van Wattsun. 

Bart Hendriks Arnhem Onderneemt
Bart Hendriks Arnhem Onderneemt
Bart Hendriks Arnhem Onderneemt

Wat is je naam?
Bart Hendriks.

Waar ben je geboren?
In Leiden.

Hoe ben je in Arnhem terechtgekomen?
Ik ben met mijn familie verhuisd naar Huissen toen ik op de basisschool zat. Uiteindelijk ben ik in Arnhem gaan wonen tijdens mijn studietijd aan de HAN waar ik Commerciële Economie heb gestudeerd.

Waarom ben je in Arnhem blijven ondernemen?
Wij zitten gevestigd op het IPKW in Arnhem bij de Hotspot Energy. Hier zitten ook een aantal andere bedrijven die zich bezighouden met batterij ontwikkelingen. Dit is dé perfecte plek voor ons.

Wat verkoop je?
Wij helpen professionals met hun stroomvraag op locatie met ons eigen ontwikkelde stapelbare en draagbare batterijsysteem. Dagelijks worden er werkzaamheden uitgevoerd op plekken waar geen stopcontact voor handen is. Op die plekken bieden wij de ideale oplossing! Gemakkelijker, duurzamer & goedkoper.

Waarom verkoop je dat?
Wij verkopen dit omdat wij een positieve verandering willen brengen in het gebruik van energie op locatie.

Wat wil je bereiken?
Wij hebben de ambitie om Europa te veroveren en duurzame energie mobiel en overal beschikbaar te maken.

Wie en/of wat inspireert jou?
Er zijn ontzettend veel dingen die mij inspireren, zakelijk gezien zijn dit vaak bedrijven die ontzettend snel groeien en écht verandering brengen. Bedrijven zoals VanMoof en Otrium vind ik heel inspirerend.

Welk boek zou iedereen gelezen moeten hebben?
Scaling up van Verne Harnish. Wij zitten als bedrijf in de fase waarin wij alle activiteiten aan het opschalen zijn. Dit boek is een handboek vol interessante technieken en inzichten over hoe je dit zo goed mogelijk kunt doen.

Welke film of serie zou iedereen gezien moeten hebben?
Suits!

Wat zou iedereen op zijn of haar bucketlist moeten zetten?
Ik denk dat een bucketlist voor iedereen heel persoonlijk is, maar ik zou vooral willen aanmoedigen om dingen die je altijd al wilt doen ook écht gaat doen. Ga het avontuur aan!

Wat zijn de must do’s en see’s in Arnhem wat jou betreft?
Ik woon zelf in Klarendal een heerlijke volksbuurt dichtbij Sonsbeek park. Ik vind het park erg mooi. Dus ik zou zeggen loop een mooi rondje door het park en drink een biertje bij Stadsvilla Sonsbeek (als het straks weer kan).

Welke andere Arnhemse ondernemer inspireert jou?
Koen Olieslagers mijn compagnon!

Lees hier meer over Wattsun en pop-up power. Wil je meer weten over starten in Arnhem en ondernemerschap? Kijk dan eens bij Startclub Arnhem of stel je vraag aan de ondernemersdesk van de gemeente.

Meer over innovatief ondernemen met Roel Bleumer en Wiebrand Kout.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Toekomstbestendig Rijnstate: een ziekenhuis op waterstof

1 Minuut
pexels-pixabay-40784