Volta Energy: ‘’wij willen de energietransitie versnellen’’

3 Minuten
Zonnepanelen

De broers Roel en Luc hebben een aggregaat op zonne-energie gemaakt. Ze sleutelen al hun hele leven aan van alles. Naast het technische talent van hun vader, kregen ze het duurzame besef van hun moeder mee. Dit resulteerde erin dat ze als afstudeerproject aan de HAN een prototype voor een aggregaat op zonne-energie produceerde.

Roel richtte Volta Energy op tijdens zijn studie Werktuigbouwkunde op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij wilde meer leren dan alleen werktuigbouwkunde en volgde de minor ondernemen op de HAN. Hier moesten ze een businessplan schrijven en leren netwerken. ’’Netwerken moesten we meteen in de praktijk brengen, ik ging naar drie bijeenkomsten. Onder andere naar het Energy Café, een initiatief van de Gemeente Arnhem.

Ik nam vooraf contact op en vroeg of ik mocht komen. Ze zeiden: “We vinden dat je een leuk idee hebt. Wil je dat pitchen?” Als broekie vond ik het natuurlijk helemaal niet leuk om te pitchen, maar ik heb het wel gedaan en het was een hartstikke leuke bijeenkomst. Aan het einde kwam iemand van de gemeente naar me toe, en zei: “Wil je niet eens komen praten?”

Volta Energy

Begin van een startup
Dat gesprek was het begin van een serieuze startup. ’’Ik dacht dat ze wilden horen waar ik mee bezig was, maar het gesprek nam een wending. Ze vroegen mij direct om een offerte te maken. Toen was het december en zat ik nog midden in mijn minor. Vervolgens wilden zij de offerte meteen verzilveren en er een factuur van maken. Toen rolde ik in een nieuw project. Ik had een klant!’’

Hulp vanuit de HAN
Roel maakte gebruik van HAN Young in Business (YIB) een afdeling op de hogeschool die jonge ondernemers ondersteunt. ’’Daar zaten twee mensen die niets anders deden dan hun ondernemerservaring in een nieuwe context plaatsen. Het is heel waardevol om van andermans ervaringen te leren.’’ Op financieel gebied kreeg Bleumer steun van Gelderland Valoriseert – dat hem een startersvoucher gaf – en de Rabobank, waar hij het impactfonds won.

Volta

Opschudden van de markt
De mobiele energiemarkt is enorm en als het aan de broers ligt, schudden ze die markt flink door elkaar. Volta Energy biedt een alternatief voor aggregaten die gebruik maken van fossiele brandstoffen. De aggregaten zijn niet alleen een duurzaam, maar ook een aantrekkelijk alternatief. ’’Dit is energie opwekken zonder herrie, zonder stank en zonder uitstoot. Op batterijcapaciteit en zonne-energie. Ik geloof persoonlijk pas in duurzaamheid als de prijs ook daadwerkelijk concurrerend is met het standaard alternatief’’, vertelt Roel.

Dragons’ Den
De broers hebben eind mei hun idee gepresenteerd aan de Dragons van het programma Dragons’ Den. Ze vroegen hier om een investering van 150.000 en gingen uiteindelijk weg met een investering van 400.000 euro. Ze zijn dus hard op weg om de energietransitie te versnellen.

Bron: SEECE

Lees meer over Volta Energy of over Connectr, de plek waar innovaties op het gebied van new energy ontstaan en groeien.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Zonne-energie met de flexibiliteit van behang

2 Minuten
zonne-energie