Een blik op de toekomst: INNOVATE

2 Minuten
Kind op INNOVATE festival

Innovatie en duurzaamheid. Als er steekwoorden zijn waarmee ondernemen in Arnhem kan worden samengevat, dan zijn deze het wel. De toekomst begint vandaag. Iedere dag weer. Innovate laat innovatief en ondernemend Arnhem zien wat zij in huis heeft.

Van offline festival naar online community
Stichting Innovatiefabriek Arnhem pakte 5 jaar uit met een groot festival onder de naam INNOVATE. Tijdens het INNOVATE Festival lieten meer dan 150 bedrijven en instellingen uit de regio Arnhem zien hoe ze op de terreinen van kunst, techniek en wetenschap de grote uitdagingen van deze tijd aanpakken. Tijdens het festival ervaarden duizenden bezoekers de toekomst in de vorm van events, workshops, masterclasses, lezingen, hackathons en exposities. De coronacrisis was aanleiding om het concept door te innoveren en verder te gaan als online community platform met meerdere kleinere offline evenementen door het jaar heen.

innovate vlag

Innovaties die onze wereld veranderen
Natuurlijk, er zijn meer steden die claimen dat ze innovatief zijn. Maar in Arnhem wordt dat niet alleen geroepen: wij kunnen die innovatieve spierballen ook laten zien. Zo stond Arnhem eerder aan de wieg van innovaties die de wereld hebben veranderd. Neem bijvoorbeeld de pinpas, de PET-fles, Viscose, Aramide, de trolleybus, Buienradar, de Waterstofcentrale of de flexibele zonnecellen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Op het gebied van onder meer mobiliteit, waterstof en duurzaamheid is ondernemend Arnhem nationaal en zelfs internationaal één van de koplopers.

INNOVATE_byMashaBakker-4457
INNOVATE_byMashaBakker-4545
publiek bij innovate

Innovate beleef je
Dat Stichting Innovatiefabriek Arnhem zelf ook wil blijven vernieuwen, blijkt uit de transformatie van INNOVATE als festival naar online community. Het doel blijft hetzelfde: samenbrengen, inspireren en activeren. Zo worden er nu meerdere INNOVATE Meetups per jaar georganiseerd samen met diverse lokale en regionale partners. Tijdens deze Meetups komen ‘toekomstbouwers’ van alle leeftijden in contact met jonge én gevestigde bedrijven, met kennisinstellingen en overheid.

Verbinding is en blijft het centrale thema van INNOVATE. De INNOVATE-directie (Mark Spijker en Hilmer Thijs) voegt toe: “In een wereld van stoffige lezingen en houterige presentaties onderscheidt INNOVATE zich door mensen innovatie echt te laten ervaren en te beleven. Dát zijn de momenten die bijblijven. Dat zijn momenten waardoor je bij de INNOVATE-community wil horen. Om verbonden te zijn met elkaar, elkaars ideeën en deze regio.”

Kijk voor meer informatie op Innovate Community.

Beeld: Masha Bakker

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Interview ElaadNL: “Samenwerking is onze levenslijn”

7 Minuten
Elektrische auto