Kiemt: vinden, verbinden, vertellen en versnellen

2 Minuten
Kiemt Innovatiemotor

Wat is ervoor nodig om de energietransitie en de overgang naar een circulaire economie te versnellen? Een sterk innovatienetwerk. Kiemt, gevestigd op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem, helpt organisaties in Oost-Nederland bij de energietransitie en de overgang naar een circulaire economie. Met succes!

Inmiddels bestaat Kiemt uit ruim 200 deelnemers die met elkaar een hecht innnovatienetwerk vormen. Vertegenwoordigers van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden delen kennis en ervaring met elkaar én ondersteunen elkaar.

Door het delen van ervaringen, bevindingen en oplossingen stimuleert Kiemt de beweging en vooruitgang. Via Kiemt ontstaan op deze manier vernieuwende, levensvatbare en duurzame producten, diensten en bedrijven.

Kiemt Arnhem

Innovatiemotor
Een creatief brein staat nooit stil. Deze energie is duidelijk merkbaar in Oost-Nederland waar het MKB zich blijft vernieuwen en veel innovatieve startups beginnen. Iets om te koesteren en te ondersteunen. Daarom startte Kiemt 15 jaar geleden de Innovatiemotor. Met de Innovatiemotor faciliteert Kiemt startende en groeiende ondernemers die bijdragen aan een toekomstbestendige economie.

Jan Terlouw Innovatieprijs
Een andere manier waarop Kiemt de overgang naar een circulaire economie stimuleert is via de Jan Terlouw Innovatieprijs. Dit is een jaarlijkse prijs voor duurzame en innovatieve ondernemingen die met duurzame innovaties de toekomst dichterbij brengen.

Het moet daarbij gaan om een tastbare innovatie op het gebied van energietransitie en circulaire economie die in Oost-Nederland is bedacht en wordt uitgevoerd. De potentiële economische impact van de innovatie staat bij de prijs centraal. Naast een geldbedrag van 10.000 euro geeft de prijs de winnaar een extra stimulans: de innovatie in de spotlights!

Innovatie

Early Morning Talks
De Early Morning Talk is de live ochtendtalkshow van Kiemt. Deze talkshow wordt maandelijks online uitgezonden via de Kiemt website. Een stevig ontbijt met ingrediënten over Kiemt-onderwerpen binnen energietransitie en circulaire economie, maar dan online vanaf je eigen keukentafel.

Tijdens deze talkshow gaat Kiemt directeur Luc Kikkert in gesprek met tafelgenoten die een interessante, opvallende, mooie, maar vooral actuele ontwikkeling binnen de thema’s willen delen. Iedereen die wil, kan zich aanmelden en meedoen. Je moet alleen even je eigen ontbijtje maken. 😉

Bekijk hier de aankomende evenementen van Kiemt en kijk hier de vorige Early Morning Talks terug.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Arnhem Onderneemt met Roel Bleumer

4 Minuten
Roel Bleumer Volta Energy