Foreland Hydromax Try-Out

1 Minuut
foreland studios

Foreland Studios Hydromax
Vorige week was de eerste try-out van Foreland Studios, waarin de focus lag op waterstof en haar rol in energietransitie. Foreland onderzoekt onafhankelijk, maar hand in hand met de technische en creatieve industrie, hoe innovaties van nu tastbaar, zichtbaar en menselijker kunnen worden naar de toekomst. Vijftien ontwerpers, architecten en kunstenaars uit verschillende disciplines zetten hun tanden in het vraagstuk ‘Hydromax’: wat kan waterstof in de – recent urgenter geworden – energietransitie voor ons als maatschappij betekenen?

De eerste maand is inmiddels voorbij, waarin de deelnemers verschillende workshops hebben gevolgd van bedrijven gevestigd op Industriepark Kleefse Waard, om anders te denken over waterstof. Ook zijn er verschillende experimenten gedaan. Uit deze workshops en experimenten was het de bedoeling dat de deelnemers een vormvrij concept zouden bedenken over het gebruik van waterstof in combinatie met verschillende vraagstukken. Denk aan vraagstukken als: ‘Hoe kunnen we met het omzetten van zonne-energie naar waterstof minder energie kwijtraken?’ De concepten werden getoond tijdens de eerste try-out op 25 maart.

Hydromax Foreland Try Out

Van waterstof naar elektriciteit
Zo was deelnemer Gijs Schalkx tijdens de try-out bezig met het omzetten van energie naar waterstof, wat vervolgens weer omgezet kon worden naar elektriciteit. Het kleine beetje elektriciteit dat hiermee werd opgewekt, werd gebruikt om de stofzuiger aan te zetten. Zodra de elektriciteit op was, moest er verder worden schoongemaakt met de bezem.

Hydromax Foreland Try Out

De komende 2 maanden wordt er doorgewerkt aan de toekomst van waterstof, waarbij er nog meer try-outs plaatsvinden en de concepten verder worden uitgewerkt.

Lees hier meer over Foreland Studios en bekijk onze agenda voor toekomstige events.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Welkom in Arnhem: Deftpower

4 Minuten
Deftpower team