Arnhem Onderneemt met Ilse Schennink

2 Minuten
Ilse Schennink

Arnhem zit vol inspirerende ondernemers. Ilse Schennink is daar een van. Ze werkt al acht jaar bij het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE), de samenwerking van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen met het energieke bedrijfsleven.

Ilse Schennink
Ilse Schennink
Ilse Schennink

Wat is je naam?
Ilse Schennink.

Waar ben je geboren?
In Doetinchem.

Hoe ben je in Arnhem terechtgekomen?
Via mijn werk kwam ik in 2012 in Arnhem terecht.

Wat verkoop je?
SEECE verbindt partijen aan elkaar om samen te werken aan betrouwbare en betaalbare duurzame energievoorziening.

Waarom zijn jullie SEECE gestart?
De uitdagingen die er liggen, zijn groter dan een individuele partij alleen kan oplossen. Samen komen we verder en gaan we harder, daarom is SEECE zo belangrijk.

Wat wil je bereiken?
Met communicatie wil ik bijdragen aan een betrouwbare en betaalbare energievoorziening. Voldoende up to date professionals zijn hiervoor essentieel.

Wie of wat inspireert jou?
Ik word blij van jonge startende ondernemers in de energietransitie! Volta Energy of Wattsun bijvoorbeeld. Jonge mensen die een droom hebben en iets willen bereiken.

Welk boek zou iedereen gelezen moeten hebben?
Wie heeft mijn kaas gepikt van Spencer Johnson. Dit boek gaat over veranderingen en hoe je daar mee om kunt gaan. Hoe je angsten die veranderingen teweeg kunnen brengen met succes kunt overwinnen en nieuwe kansen uit verandering kunt scheppen. De personages zijn heel herkenbaar en hun gedrag en aanpak dus ook.

Welke film of serie zou iedereen gezien moeten hebben?
Ik houd heel erg van onderzoeksjournalistiek. Een mooi voorbeeld is de serie De vuilnisman, een programma van Teun van der Keuken op NPO. In dit programma duikt de presentator in de circulaire wereld achter ons afval. Heel indrukwekkend en je ziet ook duidelijk dat we nog veel kunnen  verbeteren.

Wat zou iedereen op zijn of haar bucketlist moeten zetten?
Een ballonvaart boven Arnhem. De wereld boven is zo stil, dat kun je je als je beneden staat niet voorstellen. In de lucht merk je pas wat voor lawaai wij altijd om ons heen hebben.

Wat vind je leuk om te doen in Arnhem?
Je kunt in Arnhem heerlijk eten, er is veel goede horeca. Sonsbeek is ook prachtig en het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) blijf ik mooi vinden. Hoe ze dat oude industriële erfgoed niet laten wegkwijnen, maar het herinrichten en er een nieuwe bestemming voor vinden. En wat voor één.

Welke andere Arnhemse ondernemer inspireert jou?
Kevin Rijke, de directeur van IPKW. Zijn drive en enthousiasme vind ik heel inspirerend.

Kijk hier voor meer informatie over SEECE. Wil je meer weten over starten in Arnhem? Kijk dan eens bij Startclub Arnhem of ga naar de ondernemersdesk van de gemeente.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Er was eens een Loopvis die iedereen opvrolijkte met Kakkerlakjes

4 Minuten
Kakkerlakjhes Marije loopvis Arnhem