We Arnhem

3 Minuten
making-of-wearnhem-the-final-chapter_4278361571.jpg

Na de eerste vertoning tijdens de Arnhemse Uitnacht kan vanaf dinsdag 21 september de hele wereld genieten van We Arnhem The Final Chapter. We Arnhem The Final Chapter is het laatste deel van de odes aan Arnhem gemaakt door 2 trotse dansers van Introdans in samenwerking met diverse creatieve Arnhemse partijen. In dit laatste deel staat de natuur en het behoud ervan centraal.

Kwetsbare natuur
Wie aan Arnhem denkt, denkt aan groen. Daarom wordt in The Final Chapter de natuur gevierd, maar laten de makers ook de kwetsbaarheid van de natuur zien en hoe belangrijk het behoud ervan is. Dit bereiken ze door middel van prachtige dans, unieke locaties en spectaculaire set ontwerpen, onder begeleiding van speciaal voor deze film gecomponeerde muziek. Naast de natuur en het behoud van de natuur, staat ook de verbinding tussen de Arnhemmers centraal. De film toont diverse Arnhemse locaties, waaronder Landgoed Mariendaal, Nationaal Park De Hoge Veluwe, Stadsblokken en Burgers’ Zoo.

Bekijk The Final Chapter hier.

Creatieve samenwerking
The Final Chapter is een samenwerking met onder andere Introdans, Phion en Toneelgroep Oostpool. De kleding die in de film te zien is, komt uit de collecties van The People of the Labyrinths. Stadsdichter Jesse Laport, componist/zangeres en podiumkunstenaar LAVALU en kunstenares Louise te Poele (geroemd om haar stillevens) uiten in deze editie de liefde voor de stad Arnhem. Het resultaat van al deze samenwerkingen is een Arnhems meesterwerk.

WEArnhem

Ontstaan We Arnhem
We Arnhem The Final Chapter is een project van dansers Alberto Villanueva Rodríguez en Jurriën Schobben. Beiden kwamen naar Arnhem voor een carrière bij Introdans. Naast Introdans, sloten ze ook de stad in hun hart. Dit resulteerde in We Arnhem, waarmee de dansers in drie dansfilms een prachtige ode aan Arnhem geven. Het doel hierbij was zoveel mogelijk professionele creatieven samen te brengen. Dat leidt in alle drie de films tot indrukwekkende beelden. Met The Final Chapter komt er een eind aan WeArnhem. Kijk hieronder ook Chapter I en II nog eens terug.

We Arnhem chapter I
Alberto en Jurriën wilden iets terug doen voor de stad en besloten om deze reden een choreografie te maken en deze vast te leggen op beeld. In samenwerking met Introdans, Omroep Gelderland, Dirkzwager en Stichting Citymarketing Arnhem maakten zij in 2018 hun eerste eerbetoon aan Arnhem: WE ARNHEM chapter I.

We Arnhem chapter II
Een jaar later volgt We Arnhem chapter II. Waar in chapter I de nadruk lag op de historische kant en mooie plekken van Arnhem, gaat chapter II over vrijheid, wederopbouw en veerkracht van de stad Arnhem. Deze keer met meer dansers, op meer locaties, en met meer samenwerkingsprocessen.

Met niet alleen strijkers van Het Gelders Orkest, actrice Joy Delima van Oostpool en de zeearend van Vitesse op de set, maar er werd ook gefilmd op prachtige buitenlocaties. In opdracht schreef Jibbe Willems ‘Nieuwe Toekomst’, een tekst over strijd en overwinning.

Bekijk bij Introdans ook de making-of van WE Arnhem Chapter I en II of leer de makers achter We Arnhem kennen.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Arnhem heeft eigen USE-IT kaart voor internationale student en jonge toerist

3 Minuten
Use-it map Arnhem