WE ARNHEM

1 Minuut
We ARNHEM

Dansers Alberto Villanueva Rodríguez en Jurriën Schobben kwamen naar Arnhem voor een carrière bij Introdans. Ze werden collega’s en sloten, naast Introdans, ook de hoofdstad van Gelderland in hun hart. Dit resulteerde in een prachtige choreografie, een ode aan de stad. Een jaar later kwam er een vervolg, dat net zo bijzonder was. De plannen voor chapter III liggen klaar, maar zijn door de huidige maatregelen even on-hold gezet.

WE ARNHEM Chapter I
Alberto en Jurriën wilden iets terug doen voor de stad en besloten om deze reden een choreografie te maken en deze vast te leggen op beeld. In samenwerking met Introdans, Omroep Gelderland, Dirkzwager en Stichting Citymarketing Arnhem maakten zij in 2018 hun eerste eerbetoon aan Arnhem: WE ARNHEM chapter I.

WE ARNHEM chapter II
Een jaar later volgt WE ARNHEM chapter II. Waar in chapter I de nadruk lag op de historische kant en mooie plekken van Arnhem, gaat chapter II over vrijheid, wederopbouw en veerkracht van de stad Arnhem. Deze keer met meer dansers, op meer locaties, en met meer samenwerkingsprocessen.

Met niet alleen strijkers van Het Gelders Orkest, actrice Joy Delima van Oostpool en de zeearend van Vitesse op de set, maar er werd ook gefilmd op prachtige buitenlocaties. In opdracht schreef Jibbe Willems ‘Nieuwe Toekomst’, een tekst over strijd en overwinning.

Bekijk bij Introdans ook de making-of van WE ARNHEM Chapter I en II.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

De Slag om Arnhem

4 Minuten
John Jeffries veteraan