Vrijheid en herdenken bij Airborne at the Bridge

2 Minuten
Airborne at the Bridge

Met een gewaagde luchtlandingsoperatie wilden de geallieerden in september 1944 de Tweede Wereldoorlog binnen een paar maanden beëindigen. De Rijnbrug bij Arnhem was één van de belangrijkste doelen van de operatie. Airborne at the Bridge laat je kennismaken met de veldslag die Arnhem voor altijd veranderde.

Met een fenomenaal uitzicht op de Rijnbrug waarvoor zo hard gevochten werd, ervaar je bij Airborne at the Bridge de persoonlijke verhalen van drie hoofdrolspelers tijdens de Slag om Arnhem.

Airborne at the Bridge

Heroïsche strijd
Je hoort de verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud. Zij vertellen over hun ervaringen tijdens de Slag om Arnhem vanuit Brits, Duits en Nederlands perspectief.

Terwijl de Britse hoofdmacht vast zat in Oosterbeek, vochten 700 Britse soldaten onder leiding van luitenant-kolonel John Frost in september 1944 een heroïsche strijd tegen Duitse SS-soldaten. De lichtbewapende Airborne-soldaten vochten tegen een overmacht aan Duitse troepen die waren uitgerust met tanks en kanonnen. Drie dagen lang hielden de Britten stand, in de hoop dat zij door het geallieerde grondleger vanuit het zuiden ontzet zouden worden. Vanwege zware verliezen en een gebrek aan voorraden moesten zij op woensdag 20 september 1944 de strijd staken.

Luchtfoto Oosterbeek en Arnhem

Airborne Museum
Airborne at the Bridge staat voor vrijheid en het herdenken van iedereen die zich voor onze vrijheid heeft ingezet. Hier leer je dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, maar bevochten en gekoesterd moet worden. Airborne at the Bridge is onderdeel van het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek.

In het Airborne Museum ontdek je het hele verhaal over de Slag om Arnhem. Je vindt het Airborne Museum in villa Hartenstein. Dit was tijdens de Slag om Arnhem het hoofdkwartier van de Britten. In de ondergrondse Airborne Experience  ga je zelf op missie door in de voetsporen van een Britse parachutist te stappen.

Airborne Museum Hartenstein

Voor meer informatie over het museum kijk op Airborne at the Bridge. Meer weten over de Slag om Arnhem? Ga dan naar Visit Arnhem.

Beeld: Arjan Vrieze

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Fashion & Design Festival Arnhem: broedplaats voor mode en creativiteit

3 Minuten
Fashion en Design Festival Arnhem collectie Arnhem