Natuurcentrum Arnhem: samen brengen we de groene stad tot leven

2 Minuten
Natuurcentrum Arnhem

Natuurcentrum Arnhem zet zich al 60 jaar in voor een stad waar bewoners een actieve bijdrage kunnen én willen leveren aan een duurzame toekomst. Want het realiseren van die duurzame toekomst, moeten we samendoen. En dat gebeurt in Arnhem al met succes!

Natuurcentrum Arnhem organiseert lessen en initiatieven in de wijken die Arnhemmers van jong tot oud inspireren. “Stadsgenoten in contact brengen met hun natuurlijke omgeving, dáár draait het bij ons om. Want alleen als je dichtbij de natuur staat, begrijp je hoe belangrijk het is om er goed mee om te gaan”, vertelt Monique Verstraten, directeur van Natuurcentrum Arnhem.

Natuurcentrum Arnhem

“Dat doen we bijvoorbeeld in onze lessen op scholen, door kinderen te laten zien hoe ze zelf duurzame keuzes kunnen maken, maar ook op onze locaties. We hebben twee prachtige, biologische stadsboerderijen in beheer, waar bezoekers kennis maken met het boerenleven en de herkomst van ons eten. Begin dit jaar is daar nog een derde locatie bijgekomen; bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek, dat bezoekers meeneemt op een groene reis door onze stad. En ook in de wijk proberen we mensen te inspireren met onze groene initiatieven.”

Buitenles Sonsbeek

De natuur als klaslokaal
Moet leren per se in een klaslokaal? Als het aan Natuurcentrum Arnhem ligt niet. “Leren doe je vooral door zelf te ervaren, te ruiken, te zien en te ontdekken. En waar kan dat beter dan in de natuur of op de boerderij? Een scholier die op ontdekking is in onze Heemtuin en zich brandt aan een brandnetel is daar voor mij het ultieme voorbeeld van” vertelt Monique.

Natuurcentrum Arnhem geeft lessen aan verschillende bassischolen in Arnhem. Ze wil kinderen in alle wijken kennis leren maken met de natuur. “Vorig jaar spraken we een school die eigenlijk nooit een les bij ons had aangevraagd. Toen we informeerde waarom niet, bleek dat ze niet voldoende ouders konden regelen om te rijden. Toen hebben we de hele klas in de huifkar opgehaald en hebben ze toch een leuke en leerzame middag gehad’’.

Natuurcentrum Arnhem

Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek
Afgelopen zomer opende bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek haar deuren in een nieuw jasje. Het bezoekerscentrum is het ideale startpunt voor het ontdekken van de prachtige parken die Arnhem rijk is. Én je kan er nu heerlijk eten bij restaurant ’a Beautiful Mess’. Een restaurant dat onderdeel is van Refugee Company. Refugee Company biedt mensen met een vluchtelingenachtergrond leerwerktrajecten aan.

Natuurcentrum Arnhem

*Momenteel zijn alle locaties van Natuurcentrum Arnhem gesloten in verband met het Coronavirus. Lees hier meer over Natuurcentrum Arnhem of bekijk educatieve opdrachten die kinderen zelf kunnen doen en groene tips hoe je thuis met duurzaamheid aan de slag kunt.

 

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Walburgiskerk Arnhem transformeert tot uniek hotel

4 Minuten
Walburgiskerk Arnhem