Lancering Andere Arnhemmers Stadsnatuurkaart

2 Minuten
stadsnatuurkaart 1

Op woensdag 20 juli is de nieuwe ‘Andere Arnhemmers Stadsnatuurkaart’ in ontvangst genomen door wethouder Marco Van Der Wel (natuur, milieu en zorg) bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek. 

Andere Arnhemmers brengt de menselijke- en niet-menselijke inwoners met elkaar in contact door het vertellen van verhalen en het creëren van ervaringen. De nieuwe Arnhemse Stadsnatuurkaart geeft je de mogelijkheid deze ‘Andere Arnhemmers’ te ontmoeten.

We delen onze prachtige stad met honderdduizenden ‘Andere Arnhemmers’, zoals de rodekoolzwam, de machtige slechtvalk en de meervleermuis. Arnhem wordt gevormd door mens, dier, plant en zwam en daarom is het belangrijk dat we voor iedereen actief ruimte maken. De belevingskaart biedt de mogelijkheid deze ‘Andere Arnhemmers’ te ontmoeten en laat je in dertien gebieden kennis maken met de natuur en medebewoners van onze stad. Ga bijvoorbeeld op beversafari in Meinerswijk, spot giraffen in het oerbos of bekijk Arnhem op grote hoogte samen met de sleedoornpage.

andere arnhemmers

Sanne Blok, coördinator Groen Arnhem, overhandigde de nieuwe Stadsnatuurkaart aan wethouder Van Der Wel. “We zijn erg trots op deze mooie belevingskaart, gemaakt door Arnhemse creatieven in samenwerking met groene partners uit de stad. We zijn benieuwd naar de ervaringen van Arnhemmers die met de kaart op pad gaan om de natuur in onze mooie stad te ontdekken”.

De nieuwe kaart biedt al veel mogelijkheden om Andere Arnhemmers te ontdekken, maar is nog verre van volledig. Want juist door te kijken met je eigen ogen en te luisteren met je eigen oren, ontdek je het allermeest.

natuurkaart 2

De belevingskaart is vanaf 22 juli gratis verkrijgbaar bij onder andere bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek, Stadsboerderij Presikhaaf, Stadsboerderij De Korenmaat en Citystore Arnhem in de Eusebiuskerk.

Andere Arnhemmers is een initiatief van Studio Lakmoes in samenwerking met gemeente Arnhem en Groen Arnhem. Lees er hier meer over.

Lees hier wat wethouder Van Der Wel vindt van de nieuwe Stadsnatuurkaart.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

State of Fashion: mode in Arnhem vernieuwend en duurzaam

3 Minuten
State of Fashion vlag