Kempenaer advocaten: al meer dan 200 jaar thuis in Arnhem

4 Minuten
kempenaer advocaten

Veel bedrijven en organisaties in Arnhem zijn hard bezig zich te verduurzamen, maar (groene) innovaties brengen ook juridische zaken met zich mee. In dit artikel zoomen we in op De Kempenaer Advocaten, een maatschappelijk betrokken advocatenbureau dat bedrijven en organisaties juridische steun biedt.

De betrokkenheid van het Arnhemse advocatenbureau bestaat bijvoorbeeld uit de ondersteuning van goede doelen, kunst, cultuur, mode en sport, maar ook door zitting te nemen in besturen of raden van toezicht. Er wordt samengewerkt met lokale bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan een duurzame en prettige woon-, werk- en leefomgeving. Wij spraken kantoordirecteur Els Koot over De Kempenaer en wat zij betekenen voor Arnhem.

Duurzaamheid
De Kempenaer richt zich op veel aspecten van duurzaamheid. Dit zie je terug in de inrichting van het kantoor, maar ook in relaties met leveranciers, cliënten en de stad. “Duurzaamheid is voor ons belangrijk omdat we willen bijdragen aan een leef- en werkomgeving die gericht is op continuïteit. Generaties na ons moeten ook een toekomst hebben”, vertelt Els.

6x-de-kempenaer

6 generaties De Kempenaer.

De impact van innovatie
Zoals eerder benoemd brengen innovaties vaak juridische zaken met zich mee. Maar wanneer heeft een uitvinding nou juridische ondersteuning nodig? “De impact van innovatie is niet altijd goed in te schatten. Een bedrijf dat een product (door)ontwikkelt, zal op papier het nodige willen en moeten vastleggen. Op dat moment komen wij in beeld. Juridische kaders helpen om risico’s en aansprakelijkheden te beperken. Vaak betekent vernieuwing van een bepaald product dat algemene voorwaarden worden aangepast, met name m.b.t. aansprakelijkheid. Denk aan een elektrisch apparaat waarbij in de handleiding en gebruiksaanwijzing gewezen wordt op het (eigen) risico.’’

Aan de ene kant gaat het dus over een product en het gebruik ervan, maar het kan ook gaan over privacy, iets dat met de digitalisering sowieso een grotere rol speelt. ‘’Het elektronisch patiëntendossier is daar een voorbeeld van. Het is zowel voor de zorgverlener als de patiënt belangrijk dat persoonlijke gegevens en medische informatie op één plek staan waar alle rechthebbenden bij kunnen. En wie er dan wel of geen recht heeft om de dossiers in te zien, dat moet nauwkeurig worden afgesproken en vastgelegd.”

Culturele betrokkenheid
De Kempenaer biedt niet alleen juridische ondersteuning bij dit soort (product)innovaties, ze sponsoren ook lokale evenementen. “Voor de coronatijd organiseerden we ieder jaar een dag voor onze relaties. Bijvoorbeeld een wandeling vanaf Museum Arnhem naar de ASM-haven, waar we aan lange tafels aten en vervolgens de voorstelling Cirque de la Liberté bezochten. Of een rondleiding door het Modekwartier met een bezoek aan de diverse (mode)ateliers. Voor ons 200-jarig jubileum lieten we een voorstelling maken die in het Stadstheater in de kleine zaal werd opgevoerd. Die voorstelling was ook voor extern publiek toegankelijk. Daarnaast sponsor(d)en wij de nacht van de Eusebius, Arnhem Oxideert, de Arnhemse Uitnacht, FDFA en zijn we lid van de cultuurclub Musis+Stadstheater. Alles bij elkaar best heel wat!”

onthulling-tableau-gigant-scaled

Onthulling gigantisch kunstwerk (2016) gemaakt door Maison the Faux en Louise te Poele (Arnhemse kunstenaars) voor het 200 jarig jubileum.

Arnhem heeft alles wat we nodig hebben
Het advocatenbureau is al meer dan 200 jaar gevestigd in Arnhem. “JM De Kempenaer woonde en werkte in de binnenstad van Arnhem. Alle daaropvolgende generaties, en dat zijn er in totaal zes, werkten als advocaat in Arnhem. De stad heeft alles wat wij nodig hebben voor onze praktijken. Niet te groot, niet te klein. Veel groen, een stad die altijd in beweging is met kunstopleidingen, innovatieve en creatieve bedrijven, vlak bij de grens van Duitsland, een fijne binnenstad met winkels en horeca, musea, de Veluwe om de hoek, (film)theaters, evenementlocaties en sportfaciliteiten. Te veel om op te noemen! En niet te vergeten, Arnhem is bijzonder-gewoon.”

Els Koot begon ooit aan de modeopleiding van ArtEZ, maar haar talent lag meer in organiseren en sturen. Als kantoordirecteur zorgt ze ervoor dat de advocaten zich kunnen focussen op hun praktijk en doen waar zij goed in zijn. Ze is een bekend gezicht als vertegenwoordiger van de Kempenaer, maar bovenal een trotse Arnhemmer.

Lees hier meer over de maatschappelijke betrokkenheid van De Kempenaer Advocaten.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Koninklijke Burgers’ Zoo: een dierentuin met een passie voor natuurbehoud

3 Minuten
Koninklijke Burgers' Zoo Natuurbehoud Belize