Een ode aan de stad door Riëlle Schoeman

3 Minuten
Schrijvende hand

Lief Arnhem, een ode aan de stad is een project waarin bekende en minder bekende Arnhemmers een ode schrijven aan de stad. Hier lees je de brief van Riëlle Schoeman.

Rielle Schoeman

Lief Arnhem,

Het is alweer twaalf jaar geleden dat wij elkaar echt goed leerden kennen. Vanuit het oosten van het land kwam ik naar jou toe om Fashion Strategy te studeren aan het fameuze ArtEZ University of the Arts. Een nieuw avontuur stond mij te wachten, niet wetende dat ik 12 jaar later niet meer zonder jou kon.

Met de trein reed ik langs je glooiende landschap, langs het Modekwartier naar het Centraal Station. De eerste jaren was deze nog in verbouwing en liep ik met mijn koffertje over de vele ijzeren trappen. Vanaf mijn studentenkamer in de Klarestraat heb ik je goed leren kennen. Het mooie Park Sonsbeek voor een rondje hardlopen of om inspiratie te zoeken voor weer een van mijn schoolopdrachten. Je unieke winkels als Humanoid, Jones en Arnhem Coming Soon, met prachtige (kleding)stukken waar ik destijds alleen maar van kon dromen. En vooral de vele fijne koffiebarretjes, restaurants en kroegen, waar ik regelmatig te vinden was voor een drankje en een dansje. Want Arnhem, wat heb jij mij fijn ontvangen. Ik kwam alleen naar jou toe, maar ik heb mij nooit eenzaam gevoeld. Met open armen werd ik ontvangen door lieve collega’s bij Dudok, waar ik naast mijn studie jouw bewoners blij maakte met een kopje koffie, een stuk taart of een lunch.

En nu jaren later ben ik een echt Arnhems Meisje. Elke ochtend fiets ik met een glimlach door je straten, langs het prachtige Park Sonsbeek, door het centrum naar mijn eigen fijne kantoor in Het Broek. Voor mij ben je de plek waar ik woon, werk en ontspan. In je straten mocht ik mijn liefde ontmoeten en vorig jaar werd je de geboorteplaats van mijn dochtertje. Jij gaf me de kans om mezelf te ontdekken en te ontwikkelen. Jij gaf de mogelijkheid om mijn bedrijf te bouwen, om met Studio Mockingbird een bijdrage te leveren aan het rijke culturele leven dat jij biedt. Je gaf me de mogelijkheid om programma te maken en deel uit te maken van de vele mooie initiatieven die zich hier ontwikkelen. Enorm dankbaar ben ik, dat ik nog dagelijks wat voor je terug kan doen, met initiatieven, evenementen en festivals zoals FDFA en Ontwerp Platform Arnhem, zodat jij je kan profileren met alles wat je te bieden hebt: de creatieve sector, de mode, het ontwerp en de Arnhemse makers.  Dat jij het Arnhem kan zijn waar wij allemaal trots op zijn. Want lief Arnhem, wij mogen samen wel een beetje trotser zijn op al het moois dat jij ons te bieden hebt.

Liefs,

Riëlle Schoeman
Eigenaar Studio Mockingbird

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Een ode aan de stad door Meike Verhagen

1 Minuut
Schrijvende hand