Een ode aan de stad door Anneleen Jansma

1 Minuut
Schrijvende hand

Lief Arnhem, een ode aan de stad is een project waarin bekende en minder bekende Arnhemmers een ode schrijven aan de stad. Hier lees je de brief van Anneleen Jansma, eigenaar van het Arnhems Gemaal.

Anneleen Jansma

Lief Arnhem,

Ik kwam als jong en naïef bloempje te wonen bij jou. Ik was 19 lentes jong en wist nog niks van de wereld.
Alleen, zo zonder mijn ouders, op kamers. Wat keek ik mijn ogen uit toen ik door jou pracht en praal fietste. Via via hoorde ik dat er een oude huisartsenpraktijk op de Drieslag in Malburgen leeg stond waar je toen kon wonen. Dat leek mij fantastisch. Niet wetende waar ik terecht was gekomen.

Eenmaal gesetteld en wel kwam ik erachter waar ik eigenlijk zat. Het was heel normaal dat als ik de deur uitliep er iemand tegen het gebouw aan het plassen was of dat er ramen in werden gegooid. Al gauw hoorde ik dat een deel van jou liever niets te maken wilde hebben met het andere. Je hebt het altijd over het noorden van jezelf met veel groen, mooie parken, het historische centrum en de leuke kleine straatjes, maar er is meer…

Ik woon nog steeds in het gedeelte waar je het liever niet over wilt hebben. Nu, kijk ik niet vanuit een oude dokterspraktijk maar vanuit een oud gemaal op de dijk uit over de uiterwaarden met haar strandjes, het mooie park Meinerswijk en de oude brug die alles met elkaar verbindt. Een fantastisch uitzicht.

Dus Lief Arnhem, je hoeft een deel van jezelf niet meer te verschuilen. Laat je helemaal zien en wees trots op jezelf!

Liefs,

Anneleen Jansma
Eigenaar Het Arnhems Gemaal

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Een ode aan de stad door Lynn Kosakoy

4 Minuten
Schrijvende hand