Een ode aan de stad door Alex van Hooff

2 Minuten
Schrijvende hand

Lief Arnhem, een ode aan de stad is een project waarin bekende en minder bekende Arnhemmers een ode schrijven aan de stad. Hier lees je de brief van Alex van Hooff, directeur van de Koninklijke Burgers’ Zoo.

Alex van Hooff

Lief Arnhem,

Het was na het uitbreken van de coronacrisis twee maanden stil in Arnhem: geen winkelend publiek, geen volle terrassen en veel minder verkeer in en rond de normaal zo bruisende hoofdstad van Gelderland.

Ook in ons park was het stil. Voor het eerst in 107 jaar heeft Burgers’ Zoo z’n deuren moeten sluiten voor alle bezoekers. Een vreemde gewaarwording om geen mensen meer te zien binnenkomen via het controlepoortje bij de ingang of enthousiaste kinderstemmen bij de dierenverblijven en in de speeltuin te horen! In de periode dat ons dierenpark was gesloten, stond ons bedrijf natuurlijk niet stil. Het verzorgen van de dieren- en plantencollectie ging gewoon door en ook met het technische onderhoud zijn we niet gestopt. Integendeel, in de tussentijd hebben we geprobeerd van de nood een deugd te maken en twee nieuwbouwprojecten gerealiseerd in ons park.

In deze periode van veel in en rondom huis, besef je des te meer wat onze veelzijdige stad voor moois te bieden heeft, zowel voor jong en oud als voor iedereen daartussenin. Voor het opsnuiven van een dosis cultuur en geschiedenis kun je terecht in het Nederlands Openluchtmuseum. En wat te denken van de Eusebiuskerk die recentelijk is gerestaureerd en de geschiedenis van bijna twaalf eeuwen Arnhem vertelt? Voor een dagje zonnebaden of een frisse duik ben je aan het goede adres bij ons prachtig gelegen Openluchtzwembad Klarenbeek.

Arnhem staat bekend om de creativiteit, innovatie en het ondernemende karakter. Denk alleen al aan ArtEZ, Introdans, Musis en het Stadstheater. Ook voor topsport biedt onze stad een welkom thuis. Vitesse speelt in het prachtige GelreDome en heeft op Papendal een prachtige trainingsaccommodatie. Veel Nederlandse topsporters en talenten trainen op zeer hoog niveau op Papendal om vervolgens op WK’s en Olympische Spelen succesvol voor ons land te presteren.

Maar ook de natuurliefhebber komt hier volop aan z’n trekken. De parken Sonsbeek, Zypendaal en Gulden Bodem met de eeuwenoude bomen, bijzondere doorkijkjes en hoogteverschillen vervelen nooit. Daarnaast maakt een fietstocht langs de uiterwaarden of over De Hoge Veluwe je iedere keer weer bewust van de indrukwekkende, rustgevende omgeving waarin we mogen wonen en werken.

Kortom: Arnhem is een stad om te koesteren, een stad om van te houden!

Alex van Hooff,
Directeur Koninklijke Burgers’ Zoo

 

 

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Fashion & Design Festival Arnhem: broedplaats voor mode en creativiteit

3 Minuten
Fashion en Design Festival Arnhem collectie Arnhem