Een ode aan Arnhem door Cécile van Hattem

2 Minuten
Schrijvende hand

Lief Arnhem, een ode aan de stad is een project waarin bekende en minder bekende Arnhemmers een ode schrijven aan de stad. Hier lees je de brief van Cécile van Hattem.

Cecile

Lief Arnhem,

Ik kende je zijdelings omdat ik lang in Nijmegen studeerde en woonde, die grote stad over de Rijn waar je kon winkelen in de mooie straatjes en die altijd net iets stadser voelde dan Nijmegen.

Een kleine 20 jaar geleden leerde ik mijn grote lief kennen, die woonde in Utrecht, maar naar het midden en westen wilde ik niet…dus de zoektocht begon in het Oosten van het land, in Nijmegen.
Uiteindelijk bleek Arnhem een beter idee. Samen opnieuw beginnen, samen in een nieuwe stad, met nog niet te veel aanknopingspunten, niet te veel bekende gezichten, maar met een gevoel een fijne, creatieve en groene stad samen te gaan ontdekken.

En wat bleek dat een goede keuze. Eerst wonende in de nabijheid van het Sonsbeekpark in het heerlijk gezellige Sint Marten en nu sinds drie jaar aan de overzijde van de Rijn in Stadseiland. Dagelijks kijken we uit over Arnhem en de uiterwaarden. Tien minuten van de bruisende stad met als favoriete plek het Modekwartier in Klarendal, vol verrassende ateliers en winkels van creatieve ondernemers.  Maar ook zo rustig aan de Rijn, de koetjes die voorbijlopen door de uiterwaarden, elke dag weer genieten. Als ik door de uiterwaarden van de stad naar huis fiets voel ik me een gezegend mens, wat wonen we toch mooi.

Als uitvaartondernemer ben ik altijd op zoek naar de mooie verborgen plekjes die je hebt. Mooie parken, fijne cafés, kerken, plekken waar een sfeervol afscheid gehouden kan worden. Buiten de standaard en bekende plekken, zoekende naar een sfeer en omgeving die bij de familie en de overledene past, waar we helemaal in zijn of haar gevoel afscheid kunnen nemen.

Elke keer verras je me weer en ben ik blij hier te wonen en dit met zo veel mooie mensen te mogen delen.

Hou van je en dank je wel!

Cécile van Hattem
Cecile Uitvaartzorg

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Een ode aan de stad door Joey Hartkamp

2 Minuten
Schrijvende hand