De hotspots van fashionista Maud Schellekens in Arnhem

3 Minuten
Maud Schellekens

Maud Schellekens ontwikkelde als klein meisje al liefde voor mode. Haar masterstudie bracht haar naar Florence, waar ze een jaar fashion studeerde. De van oorsprong Oosterbeekse woont nu in Amsterdam, maar Arnhem is de plek waar ze graag terugkomt. Niet alleen omdat ze zich thuis voelt, maar ook om haar  favoriete boetiekjes, cafés of eettentjes te bezoeken.  De mooiste hotspots deelt ze met je!

1. Fashion to seek
Ik kom al sinds klein meisje met mijn moeder bij Jones op ’t Eiland. Hier heb ik waarschijnlijk mijn liefde voor mode verder ontwikkeld. Een winkel met aandacht voor vernieuwende designers, waarvan vele Belgische ontwerpers, zoals A.F. Vandevorst, Ann Demeulemeester en Maison Martin Margiela. Items waarvoor je soms diep in de buidel moet tasten, maar het zijn ware investment pieces die jaren meegaan. Een goede tegenhanger van fast fashion!

Bij Humanoid op de Weverstraat vind je voor zowel mannen als vrouwen mooie merken, zoals Acne en Christian Wijnants. Prachtige collecties op een bijzondere locatie. Daarnaast hebben ze ook te gekke meubels, woonaccessoires en beauty producten.

humanoid

2. Hemelse ontbijtjes en lekker eten
De naam zegt het al: Hemels! Je kunt hier de hele dag terecht voor een ontbijtje (yes, all-day breakfast!). Ook taart liefhebbers als ik kunnen hier hun geluk niet op. Ik zit op zaterdagochtend graag aan de bar bij het raam. Dan kijk ik hoe iedereen zijn zaterdagse boodschappen doet, terwijl ik langzaam wakker word met een lekker kopje koffie.

Nog een go-to plek die altijd goed is, de hele dag door: Babo Café Arnhem. Ik kom er al sinds de dag dat ze open zijn. Die liefde houdt al tien jaar stand. Bezoek ik de stad, dan ga ik niet weg zonder hun overheerlijke cappuccino en to die for meringue taart. Meer zin in iets hartigs? Zet je tanden dan zeker in een van hun royale tosti’s.

babo

Als ik heimwee heb naar het Italiaanse ‘la dolce vita’, dan breng ik een bezoekje aan Zafvino. Een trattoria en wijnbar op het ’t Eiland. Ze hebben er de heerlijkste wijnen en een Italiaanse specialiteit met Nederlandse twist: lasagne met sukade. Maar houd ook een gaatje over voor hun goddelijke tiramisu.

Als je dan nog een plekje over hebt, ga dan happen naar Hollandse Nieuwe in de Jansstraat. Ik tel de dagen af tot de verse haring weer is gevangen en sprint dan naar Gamba Seafood. Achterin de zaak maken ze een heerlijk visje voor je klaar.

3. Arnhemse iconen ontdekken
Mijn favoriete plek op een warme lentedag is Stadsvilla Sonsbeek. Boven op de Hartjesberg staat een prachtig pand dat uitzicht biedt over het monumentale park en de stad Arnhem. Je kunt hier het hele jaar terecht bij het grand café voor lekker eten en drinken. Ook zijn er regelmatig evenementen in en rondom de villa, zoals een outdoor cinema of een silent disco.

Ik ben trouwens een enorme filmfanaat. Vooral in de koude wintermaanden ben ik bijna wekelijks in de bioscoop te vinden. Sinds de verhuizing van het Focus Filmtheater naar het Audrey Hepburnplein pak ik regelmatig een film of documentaire mee. Naast het filmhuis vind je een heerlijk terras. Perfect om met je vrienden na te praten over de film.

Focus

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Bricks of Arnhem: de stad ontdekken vanuit een ander perspectief

4 Minuten
Bricks of Arnhem