Bricks of Arnhem: de stad ontdekken vanuit een ander perspectief

4 Minuten
Bricks of Arnhem

Er zijn van die dagen dat de kranten en nieuwssites vol staan met ellende. Dat je scrollend door je socialmediaberichten alleen gezeur en negativiteit ziet. Hoe fijn is het dan een foto te zien die direct een glimlach op je gezicht brengt? David Harpe besloot Arnhemmers te voorzien van een dagelijkse dosis positiviteit. De eerste foto van een LEGO minifiguur werd gepost en Bricks of Arnhem was geboren.

Scrollend door de social media van Bricks of Arnhem kom je in een nieuwe wereld terecht. Een wereld waarin LEGO minifiguren je meenemen langs bekende en minder bekende plekken van de stad. Zo zie je de Eusebius, het gemeentehuis, maar ook het Arnhems Gemaal, en zelfs het oudste(!) riool van Nederland. Gewoon in Arnhem natuurlijk! LEGOfotograaf Bricky neemt je mee op reis door de stad.

Bricks of Arnhem

De stad ontdekken
Bricks of Arnhem is een samensmelting van Davids fascinatie voor LEGO, Arnhem en fotografie. ‘’Ik kwam 12 jaar geleden in Arnhem wonen en er was altijd nog wel iets te ontdekken. Op Instagram zag ik een fotograaf die met een LEGOpoppetje de wereld over trok. Toen dacht ik, die ontdekkingstocht, dat kan ik ook doen in Arnhem.’’ En genoeg te ontdekken is er zeker. Want hoewel David eerst bang was op een gegeven moment alles wel gezien te hebben, heeft hij nu nog een hele voorraad foto’s en een to-do lijst waar nooit een eind aan komt.

‘’Eerst had ik helemaal niets met social media. Een foto van wat je gegeten hebt, ja en dan? Daarnaast ging ook al het gezeur mij steeds meer tegenstaan. Ik kon er natuurlijk van wegblijven, maar vond het leuker om er op mijn manier een positieve draai aan te geven. En dat heb ik toen gedaan.’’

David Harpe Bricks of Arnhem

‘’Het enige dat ik jammer vind aan Arnhem, is dat ik er niet geboren ben’’

David laat mensen de stad ontdekken met zijn foto’s, maar wordt zelf ook steeds weer verrast door Arnhem. ‘’Ik kom op zoveel verschillende plekken door de foto’s die ik maak. Ik hou echt van Arnhem en alle bewegingen in de stad. Het enige dat ik jammer vind aan Arnhem, is dat ik er niet geboren ben. Er is zoveel te doen, je hebt een groot aanbod cultuur, maar aan de andere kant is het ook klein en overzichtelijk. Een stad waar je elkaar groet en je overal makkelijk kan komen. ‘’

Bricky in Arnhem

VIP-status
Overal komen gaat met Bricky al helemaal makkelijk. De vrolijke LEGOfotograaf van nog geen 4 centimeter blijkt een soort van VIP-status te hebben. ‘’ Zo kwam ik met Bricky op plekken waar niet iedereen komt. Ik maakte foto’s in Burgers’ Zoo na sluitingstijd, bij de trein op IPKW en tijdens het uitschuiven van de vleugel bij Museum Arnhem. Dat is echt heel tof.’’ David geniet zelf met volle teugen van zijn avonturen met de LEGOpoppetjes. En dat enthousiasme zie je terug in alle foto’s.

Bricks of Arnhem ipkw

Sleutels, portemonnee, legopoppetje
Als David de deur uit gaat, zitten er altijd wel wat LEGOpoppetjes in z’n zak. ‘’Ik plan niet vaak waar ik mijn foto’s maak, vind het spontane juist heel leuk. Ik laat mij inspireren door de stad en wat ik tegenkom.’’ De spontaniteit zorgt ervoor dat de foto’s actueel zijn. Leuke inhakers, soms een belangrijke boodschap, maar altijd met een knipoog.

Bricks of Arnhem

Wat kunnen we nog van David verwachten? ‘’In ieder geval nog een heleboel foto’s en leuke samenwerkingen. En wie weet komt er op een dag een Bricks of Arnhem reisgids. Dat staat toch wel hoog op mijn wensenlijstje.’’

Benieuwd naar alle foto’s van Bricks of Arnhem? Kijk op de website, Facebook of Instagram en volg Bricks of Arnhem voor een dagelijkse dosis positiviteit.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Collectie de Groen: privécollectie kunst midden in het centrum

2 Minuten
Lucht binnen de Groen