NK Tegelwippen: Arnhem gaat de strijd aan met Nijmegen

2 Minuten
NK Tegelwippen

Toegegeven het klinkt misschien een beetje als een verlate 1 april grap, maar het NK Tegelwippen is een hele serieuze zaak. Het NK Tegelwippen is eind maart van start gegaan. Ruim veertig Nederlandse gemeenten strijden om de titel Nederlands kampioen tegelwippen. Het kampioenschap duurt een half jaar. Ook Arnhem doet dit jaar mee en gaat onder andere de strijd aan met Nijmegen.

Met een gezonde portie rivaliteit biedt deze competitie een leuk alternatief voor de (door corona) nog onzekere sportcompetities. Maar er is ook een belangrijker, gemeenschappelijk doel. Overal worden tegels vervangen voor groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Dit sluit mooi aan bij het plan van Arnhem om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken. Daarnaast is groen goed voor je psychische en fysieke gezondheid én wordt de stad er mooier van.

NK Tegelwippen Arnhem

De Gouden Tegel
Tot 30 september kan iedereen zijn of haar gewipte tegels (met foto) aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van de gemeente. Foto’s van de gewipte tegels kun je delen via social media. Tagg @Arnhemklimaatbestendig (@Arnhemsklimaat op Twitter) of gebruik de hashtag #NKtegelwippen. De gemeente die vóór 30 september 2021 de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel.

Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: elke maand wordt door een vakjury de Wipper van de Maand uitgekozen. Al deze Tegelwippers zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.

“Ik roep Arnhemmers, sportclubs, verenigingen en bedrijven op om aan de slag te gaan, samen met ons” – Cathelijne Bouwkamp, wethouder gemeente Arnhem.

Asfalt eruit, groen erin
Het is de ambitie van gemeente Arnhem om de komende jaren 10% van de verharding te vervangen door groen. Ook zij zullen dus letterlijk hun steentje bijdragen aan de competitie. Maar de gemeente kan het niet alleen.. Een groot deel van de stad is particulier terrein. Inwoners, woningcorporaties, scholen en bedrijven kunnen allemaal een bijdrage leveren!

Lees meer over het NK Tegelwippen en houd hier in de gaten wie de derby aan het winnen is. 😉

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Eerlijk en sociaal tassenontwerp bij Fraenck

3 Minuten
FRAENCK Tas