Brouwerij Durs: écht ‘Ernems’ bier

2 Minuten
Brouwerij Durs Arnhem

Wat begon als een voorzichtige wens is sinds november 2019 in één jaar tijd uitgegroeid tot dé stadsbrouwerij van Arnhem: Brouwerij Durs. Oprichter Maarten de Keijzer: “We durfden te gaan voor én goed bier én een ‘look & feel’ die iedereen aansprak. Die combinatie zorgde ervoor dat Durs ook ver buiten Arnhem bekend is geworden.”

Maarten is al 27 jaar lid van een Arnhemse bierproefclub. Het idee voor Durs is dan ook daar ontstaan. Maarten: “De voorzitter van onze proefclub wilde graag zélf bier gaan brouwen. Een ander lid en ik boden onze hulp aan om de businesscase op te zetten en kort daarna vonden we al het pand aan de Klarendalseweg 534. De voorzitter zag vervolgens onze businesscase en schrok van de omvang ervan. Hij zei: “Ik ben 71 en ga niet nu nog een heel nieuw bedrijf beginnen.”

Met respect voor zijn beslissing hebben we ons plan doorgezet en zijn we samen gaan werken met andere Arnhemse partijen en leveranciers. Ons succes is vooral te danken aan het harde werk van ons enthousiaste team. Samen zorgen we ervoor dat alles klopt: de kwaliteit van het bier, prijs, logistiek en uitstraling. Alleen dan maak je van je onderneming ook op de lange termijn een succes.”

Brouwerij DURS

Openstaan voor andere ideeën
Met Durs weet Maarten als geen ander hoe het is om te starten in Arnhem. Welke tips heeft hij voor anderen? “Als je denkt dat iets niet kan, toon aan en overtuig iedereen dat het wel kan! Sta open voor andermans ideeën en verzamel mensen om je heen die jou ook op ongevraagde momenten advies geven.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld het uitgebreide netwerk dat Startclub Arnhem biedt. Doe je zaken vanuit een helder, onderbouwd en uitgewerkt plan. En houd er rekening mee dat sommige dingen langer duren dan je zelf zou willen. Laatste tip: kom vooral langs om onder het genot van een biertje van gedachten te wisselen!”

Benieuwd naar meer Arnhemse startersverhalen? Kijk bij Startclub Arnhem.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

In Arnhem vind je kunst gewoon op straat

2 Minuten
Aardvarken in Arnhem