Podcast: Floris Schoonderbeek over een onafhankelijk en duurzaam bestaan

1 Minuut
Dutchtub Schoonderbeek

In de eerste maanden van 2020 kwam de wereld tot stilstand. Is het mogelijk om in 2021 de toekomst met positiviteit tegemoet te treden? Wat als je als ontwerper de wereld kon vormgeven als een blanco vel? In deze tweede aflevering van Ontwerp Podcast Arnhem spreekt podcastmaker en journalist Jozien Wijkhuijs productontwerper Floris Schoonderbeek.

Floris Schoonderbeek

Floris ontwerpt producten die antwoord geven op de behoeftes van een veranderende wereld. Zijn voornaamste doel als ontwerper is het mogelijk maken van een onafhankelijk en duurzaam bestaan. Beluister de podcast via Spotify of Soundcloud.

De Ontwerp Podcast Arnhem is onderdeel van het OPA Jaarthema: Tabula Rasa. Begin 2020 veranderde ons leven ingrijpend door de coronacrisis. COVID-19 domineert tot op de dag van vandaag nog steeds ons leven. We proberen de draad van ons dagelijkse leven weer op te pakken, maar worden constant geconfronteerd met het feit dat het coronavirus nog niet onder controle is. Hoe gaan we vanaf hier verder?

De manier waarop we leefden, blijkt niet duurzaam. De urgentie om de wereld te verbeteren en de kansen om bestaande systemen te veranderen, lijken groter dan ooit. Tegelijkertijd worstelen veel mensen, waaronder veel ontwerpers, met inkomstenderving, uitzichtloosheid en een gebrek aan perspectief. Is het mogelijk om in 2021 de toekomst met positiviteit tin te gaan? En om het heden te zien als het startpunt van een nieuw begin?

Lees hier meer over duurzame mode uit Arnhem of bekijk de producten van Arnhemse product designers.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Arnhem Onderneemt met Lenneke Wispelwey

5 Minuten
Lenneke Wispelwey