Open Call: ontwerpers FDFA

2 Minuten
FDFA

Het Fashion + Design Festival Arnhem vraag ontwerpers hun plan in te dienen voor de Open Call ‘Waardevol’. Welke waarden spelen voor jou een rol in jouw ontwerppraktijk? En waarom zijn die waarden voor jou belangrijk en dus waardevol? FDFA is op zoek naar ontwerpers die in juni een installatie willen presenteren over hun visie op de waarden van mode en/of design.

Ben jij een zelfstandig werkende mode- of productontwerper en wil je jouw paradigma delen met de bezoekers en inwoners van Arnhem in juni? Woon of werk je in Arnhem, heb je daar gestudeerd of ben je er geboren? Dan zoekt FDFA jou! Het Fashion + Design Festival vraagt je om een kort plan toe te sturen over jouw idee voor een installatie/presentatie/performance rondom de thematiek ‘waardevol’. Meld je nu aan en wie weet wordt jij geselecteerd als een van de vijf ontwerpers die op prominente plekken in Arnhem hun installatie mogen laten zien.

FDFA

Dien je plan (maximaal een A4’tje) in via info@fdfarnhem.nl voor 10 maart 2022. Jouw idee wordt besproken door de selectiecommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van Mode Partners 025. De inzendingen worden beoordeeld op hun vooruitstrevendheid, begrijpbaarheid en aansluiting bij de thematiek ‘waardevol’. Het is van belang dat jij als ontwerper op enigerlei wijze verbonden bent met (het creatieve klimaat van) Arnhem.

Opleidingsachtergrond is voor FDFA niet van belang, of je nu aan ArtEZ of Rijn IJssel hebt gestudeerd of autodidact bent; iedereen is welkom om een plan in te dienen! De selectie wordt eind maart bekend gemaakt. Iedere geselecteerde ontwerper krijgt een werkbudget om het betreffende idee tot uitvoering te kunnen brengen. Opbouw van de presentatie zal zijn in week 20/21.

Modekwartier

FDFA’22 | WAARDEVOL

Tijdens de laatste editie ging FDFA in op het thema Purpose vanuit tien verschillende dimensies. Al het werk van de vele betrokken ontwerpers liet zien hoe de focus van iedere ontwerper op een andere dimensie lag. In werkelijkheid zijn de dimensies niet alleen focuspunten; ze vertegenwoordigen allen ook waarden die kunnen worden toebedeeld aan kleding en design.

In onze kapitalistische maatschappij zijn die waarden het beste te zien binnen de dimensie van ‘Consumeren’; veel en duur zijn waarden die algemeen bekend zijn in onze maatschappij. Tijdens de editie van 2022 willen we verder ingaan op die andere waarden die mode en design in zich hebben. Om een transitie in het systeem mogelijk te maken is het van belang om inzichtelijk te krijgen voor mensen welke andere waarden er zijn naast de alom bekende kapitalistische waarden. Onder de noemer ‘waardevol’ wil FDFA met een vijftal, vanuit deze Open Call te selecteren, ontwerpers onderliggende, en minder voor de hand liggende, waarden delen met het publiek.

Lees hier meer over het Fashion and Design Festival Arnhem.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Mirte Engelhard: modeontwerpster met een missie

6 Minuten
Mirte Engelhard