Op ontdekkingstocht door de 7 straatjes

5 Minuten
7 straatjes

De 7 straatjes in Arnhem is een van die exclusieve winkelgebieden met een hoog ‘je ne sais quoi’ gehalte. Is het de internationale allure die hand in hand gaat met de lokale gastvrijheid? Of zijn het de sfeervolle panden, bevlogen ondernemers en het originele aanbod? Feit is dat de 7 straatjes een breed publiek blijvend weet te verrassen.

Wie denkt dat de naam 7 straatjes ‘geïnspireerd’ is door de Negen Straatjes in Amsterdam, heeft het mis. Arend Vogel, voormalig eigenaar van schoenenwinkel Mephisto in de Kerkstraat, doopte het winkelgebied al in 2014 tot de 7 straatjes. ‘Ik was in 2014 in Londen. In West End heb je een winkelgebied met de naam 7 Dials. Dat is een rotonde waar zeven winkelstraatjes op uitkomen. Toen ik dat zag, dacht ik: zó gaan we dat doen.’ 

7straatjes

Transformatie
Wie vóór het jaar 2014 door de buurt heen wandelde had zich waarschijnlijk niet voor kunnen stellen dat dit een van de meest populaire winkelgebieden van Nederland zou worden.  “Mooi he”, zegt Vogel terwijl hij trots om zich heen kijkt. “Dit gebied was niet veel hoor. Het was een beetje achtergebleven gebied met wat winkels, woningen en loodsen. Nu is het een aaibaar en toegankelijk winkelgebied met een unieke verzameling exclusieve winkels. Dat hebben we in de afgelopen jaar zes jaar tijd samen bereikt.”

a DSC_3270

Geen mainstream
Dat de 7 straatjes zo geliefd is, is te danken aan de ondernemers die er samen de schouders onder zetten. Het aantal winkels in de 7 straatjes is de afgelopen jaren bijna verdubbeld. Inmiddels telt het winkelgebied meer dan veertig unieke winkels. Veel winkeliers die buiten de mainstream vallen, vestigen zich hier graag. Een winkel die de ‘gewone’ winkelstraat inruilde voor een plek in de 7 straatjes is bijvoorbeeld de servieswinkel van Pollmann. 

Servies walhalla
Pollman is een van de exclusieve winkels die een paar jaar geleden naar de 7 straatjes verhuisde.  Goed beschouwd een vrij logische stap; de servieswinkel bestaat al sinds 1890 en is wereldwijd een van de beste winkels in haar branche. Anke en Nick bouwden een van de oude loodsen om tot een walhalla op het gebied van kookwaren, serviezen en glaswerk. Gelukkig vertaalden ze dat ook naar een online winkel, waar je het hele assortiment kunt vinden en leuke ideeën op kan doen.  

Polmann Arnhem

Van caravan tot centrum
Kinderwinkel Little Things werd door eigenaren Mendy en Dunja gestart vanuit een caravan en huist nu in een even zo gezellige winkel.  De levendige 7 straatjes passen perfect bij hun winkelconcept; unieke cadeautjes, hippe merken, duurzame kleding en een informele sfeer. De kleurrijke kinderwinkel is een plek waar kinderen lekker kunnen spelen en (groot)ouders gezellig kunnen kletsen. Een winkel waar je ongedwongen kunt kijken en inspiratie op kan doen, ook online.   

Little Things Arnhem
Little Things

Lief cadeau
‘Even een cadeautje kopen’ is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker voor iemand die alles al heeft of die je juist niet zo goed kent. De creatieve conceptstore Bos & Heij in hartje centrum begrijpt dat helemaal. Wie deze winkel binnenstapt om een cadeautje te kopen weet meteen dat zijn missie geslaagd is. Van originele woonaccessoires tot grappige kindercadeaus, sieraden en kaarten. Cadeaus die je niet op iedere straathoek kan vinden en die veelal gemaakt zijn door onafhankelijke ontwerpers.  Je voelt dat deze winkel met liefde gerund wordt. Gelukkig zorgt Bos & Heij er voor dat je online bestelling ook nog eens duurzaam geleverd wordt. 

Bos & Heij Arnhem

Gouden tip
Verleidelijk, verrassend en hartverwarmend: wie een kijkje neemt in de etalage van juwelier Zuurdeeg & Ockels moet veel wilskracht hebben om niet even naar de binnen te gaan. 

Juweliers Irma en Sabine zijn al vanaf het begin een van de vaste gezichten in de 7 straatjes dankzij hun exclusieve creaties en warme gastvrijheid. Het is de plek voor verfijnde sieraden, stoere horloges en trouwringen die zelfs de meest verstokte vrijgezel aan het twijfelen brengt. Wie nog mooie ‘vergeten’ sieraden thuis heeft, kan er ook terecht voor onderhoud en het opknappen van stukken. Kijk eens online naar de mogelijkheden die de ondernemers bieden om in deze periode toch een mooi sieraad of horloge uit te zoeken. 

Ockels

Maii
Met haar frisse, witte gevel en open uitstraling is Maii niet te missen in de 7 straatjes. De winkel verkoopt tassen, doeken en sieraden uit India. Op de schappen prijken kleurrijke ontwerpen die met veel liefde aandacht gemaakt zijn. Denk aan hippe heuptasjes, originele iPad hoezen en fijne shoppers van mooie kwaliteit en vaak vervaardigd van gerecyclede sari’s. Wil je er deze winter warmpjes maar stijlvol bij zitten op de bank? De wollen en zijden Indiase sjaals en omslagdoeken zijn hier ideaal voor. Bij Maii vertellen ze je graag meer over het (online) aanbod, op de website is het verhaal achter deze winkel te lezen. 

Maii Arnhem

Deze kleine greep uit het brede scala van winkels en de horecagelegenheden laat zien dat winkelen in de 7 straatjes nooit zal vervelen. Zelfs nu het shoppen tijdelijk alleen nog online kan, zorgen de ondernemers in de binnenstad ervoor dat het winkelgebied levend en origineel blijft. 

Ga hier vast op digitale ontdekkingstocht door de 7 straatjes Arnhem.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Arnhem is een stad om op te eten

3 Minuten
Stadslandbouw Arnhem