Jef Montes digitaal op Paris Fashion Week 2021

1 Minuut
Jef Montes

Normaal gesproken is de laatste week van januari in Parijs erg druk vanwege de Paris Fashion Week. De Haute Couture Week waarin ontwerpers hun collecties showen. Dit jaar heeft de Covid-crisis veel dingen in de wacht gezet. Een normale Fashion Week zat er daarom ook niet in. Toch is hij niet zomaar voorbij gegaan. 

Digitaal ging de Fashion Week namelijk wél door. Onder andere ontwerper Jef Montes presenteerde zijn collectie Marinero. Jef Montes studeerde in 2012 af op de opleiding Fashion Design aan ArtEZ. Nu is hij met zijn studio gevestigd in Arnhem. De video is opgenomen op Arnhems Buiten en is hieronder te bekijken.

De video van Jef Montes is geproduceerd door Studio Adaptive Skins.

Jef Montes begon in 2012 met het maken van zijn eigen stoffen. Hiermee heeft hij geëxposeerd in Amsterdam, Parijs en Londen. Tijdens Paris Fashion Week presenteerde hij de Marinero-collectie, een serie jurken gemaakt van stoffen die veranderen bij blootstelling aan water en regen.

In samenwerking met Textiellab in Tilburg maakte Jef Montes een tweedimensionale stof die bij blootstelling aan klimatologische omstandigheden verandert in een driedimensionale stof. Van deze stoffen ontwierp Montes een aantal jurken, die in de film te zien zijn.

Naast Jef Montes, hebben ook Arnhemse alumni Iris van Herpen en Jessica Joyce hun collecties gepresenteerd tijdens de Paris Fashion Week.

Bron: L’Atelier Néerlandais

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

FDFA – Jef Montes over vergankelijkheid

1 Minuut
Portret Jef Montes