Het leven aan de Rijn is fijn

2 Minuten
De Rijn

Het leven aan de Rijn is fijn. De rivier deelt Arnhem netjes in tweeën, dat betekent twee keer zoveel plezier. Twee oevers die je kan benutten, met twee imposante bruggen die beide delen van de stad met elkaar verbinden. Waarom is het zo fijn leven aan de Rijn?

Rust aan de Rijn
Op een bankje langs de rivier laat je de stad en drukte achter en droom je weg bij het deinen van de Rijn. Zoek een rustig plekje aan de zuidkant, op een van de vele kleine strandjes. Even uitwaaien en je hoofd leegmaken. Lekker pootjebaden en met je vingers in het zand. In de zomermaanden zit je hier goed bij Strand Zuid. Arnhems eigen stadsstrand waar je lekker kunt eten, drinken en borrelen. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd zoals yoga op het strand of een filmvoorstelling in de buitenlucht.

StrandZuid Arnhem

In het uiterwaardenpark langs de Rijn vind je wandel- en fietspaden, een struinvlakte, een trekpontje en vissteigers. Wandelschoenen aan en het avontuur tegemoet! Midden in de natuur, tussen de Konikpaarden en Gallowayrunderen, staan de overblijfselen van een Romeins fort. Even lopen en je gaat 2.000 jaar terug de tijd in.

Gallowayrund in Meinerswijk

Gezelligheid aan de Rijnkade
Er is niet alleen maar rust en stilte aan de Rijn. Wie zin heeft in gezelligheid, vindt dit aan de Rijnkade. Je hebt de keuze uit veel restaurants en allemaal met een prachtig uitzicht. De nieuwe foodhall is de plek waar je moet zijn als iedereen in de groep iets anders wil eten. In de foodhall vind je diverse keukens die je stimuleren om wat nieuws te proberen.

Na het eten is het heerlijk om een stukje te wandelen langs de Rijn. Wanneer je vervolgens met een cocktail in je hand geniet van de ondergaande zon, dan weet je: hierom is het leven aan de Rijn zo fijn.  

Omgewoon Lekker

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

8 Arnhemse plekken om een frisse neus te halen

2 Minuten
Vijver in Schuytgraaf