Studeren in Arnhem: bouw tijdens je studie aan je carrière

2 Minuten
studeren in Arnhem

Werken en/of ondernemen in combinatie met je studie? Arnhem biedt je allerlei kansen. Van startende zzp’er tot gevestigde multinational: er zijn voor jou als student tal van mogelijkheden om ervaring op te doen. Al tijdens de studie komen studenten in aanraking met ondernemerschap door bijvoorbeeld het Arnhemse startup weekend, Innovate en OndernemerLIVE. 

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage-, project- of afstudeeropdracht? Dan kun je in Arnhem bij tal van bedrijven terecht. Zowel bij grote internationale spelers als bij creatieve start-ups. Bouw aan jouw carrière in Arnhem!

innovate vlag

Arnhem staat bekend om haar fashion- en designopleidingen. In het Modekwartier in de Arnhemse wijk Klarendal bevinden zich zo’n 50 kleinschalige winkels en 70 bedrijfsruimten op het gebied van fashion en design, gerund door oud-studenten.

Neem bijvoorbeeld de tweelingzussen Truus en Riet Spijkers. Ze zijn afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten (later ArtEZ) in Arnhem en deden in 2000 hun master aan het Fashion Institute Arnhem. In hetzelfde jaar dat de gezusters Spijkers afstudeerden, showden ze hun eerste collectie genaamd ‘Girlfriend’ in Parijs.

Student

Innovatie en duurzaamheid gaan hand in hand
Arnhem is de bakermat is van veel innovaties zoals de pinautomaat en de pet-fles. Industriepark Kleefse Waard huisvest innovatieve en duurzame bedrijven en werkt actief aan het verbinden van de creatieve industrie en de maakindustrie. Een Arnhemse oud-student ontwierp tijdens zijn studie de Wattsun.

“Op plekken waar geen stroom voor handen is, biedt Wattsun een nieuwe oplossing: ‘Pop-up power’. Wattsun is een draagbare, plug en play stroomvoorziening in een robuust en compact design, dat door te stapelen in capaciteit uitgebreid kan worden”.

pexels-gustavo-fring-4894978

Green business
Studenten van Van Hall Larenstein hebben een robot bedacht voor het automatisch schoon en vlak houden van de ondergrond van paardenstallen. De zogenoemde ‘Trackman’ is al volledig operationeel. De studenten hebben bedrijven benaderd die de Trackman in willen zetten en hebben hiervoor een businessplan ontwikkeld.

De robot is ontworpen door de studenten van de opleiding Animal Husbandry van Van Hall Larenstein. Het product is een groot succes, in 2017 wonnen ze er de studentenprijs mee.

Meer over de zussen Spijkers, Watssun en de Trackman. Of zoek direct een baan of stage in Arnhem.

Bron: Arnhem Studiestad

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

ArtEZ Fashion Design Finals: update Michael de Geus

7 Minuten
Michael de Geus