Terugkijken: Global vs. Local – Livestream

1 Minuut
Global vs Local OPA

Het is al lange tijd bekend dat de mode-industrie één van de meest vervuilende industrieën ter wereld is. Verandering in deze industrie is essentieel. De coronacrisis zorgt voor een stroomversnelling van de verandering.

De kledingindustrie wordt al tijden lang gedreven door hoge omzetten en snelle doorloop van producten. Met de start van de corona crisis sloten vele multinationals hun winkels, omzet via offline retail bleef uit en orders werden afgeblazen. Productiebedrijven in lageloonlanden als Bangladesh zitten met enorme overschotten van geproduceerde, maar onbetaalde orders en zónder werk. Modelabels rekken hun seizoenen op, de sale wordt uitgesteld en trends lijken te vervagen. Grote productiehuizen gaan op slot en er lijkt sprake van een lichte verplaatsing van productie richting het Westen.

Hoe gaan modeontwerpers hiermee om? Wat zijn hun drijfveren in het nieuwe tijdperk? In de aflevering Global vs. Local delen modeontwerpers Erik Frenken en Sjaak Hullekes, en lector Nieuwe Economie Godelieve Spaas hun visie en werk. Bekijk de video hier terug.

 

Global vs. Local was onderdeel van het 2020 jaarprogramma Made to Measure van Ontwerp Platfrom Arnhem (OPA).

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Hul le Kes: bezielende mode om van te houden, dankzij koffiedik en uienschillen

3 Minuten
Hul Le Kes Arnhem