Kleding Eurovisie songfestival gemaakt in Arnhem

2 Minuten
Eurovisie songfestival

Op 18 mei is de grootste muziekshow ter wereld van start gegaan. Het Eurovisie Songfestival trekt wereldwijd 200 miljoen kijkers en aan Nederland de mooie taak om het festival dit jaar te hosten. Aan het Songfestival zit niet alleen een Rotterdams, maar ook een Arnhems tintje. De kleding van alle vier de presentatoren, de tussenacts én alle dansers zijn namelijk ontworpen door de Arnhemse modeontwerper Diek Pothoven.

Diek studeerde samen met Luuk Kuijf af aan de modeopleiding van ArtEZ in Arnhem. In 2017 ontwierpen ze hun eerste collectie samen, waarna ze hun eigen ontwerpstudio MARTAN startte.

Voor Diek Pothoven volmondig ‘ja’ zei tegen de uitdaging, belde hij met Sjaak Hullekes. Hullekes heeft vorig songfestival de kleding van winnaar Duncan Laurence ontworpen. Iets dat hij trouwens dit jaar ook weer doet voor Duncan. Diek besloot alles zelf te produceren. Een stuk efficiënter en duurzamer. Het productieatelier van Hullekes in Arnhem bood de kans alles in Nederland te laten maken.

Duurzame mode in Arnhem
De kiem voor een meer duurzame mode wordt in Arnhem al gelegd bij ArtEZ. De hogeschool staat erom bekend dat zij aandacht heeft voor de maatschappelijke problemen van deze tijd. Geen wonder dus dat er bij diverse studierichtingen al jarenlang gekeken wordt hoe er vanaf de bron gewerkt kan worden aan groenere mode.

Niet alleen op de scholen, maar ook bij de mode-ondernemers en mode-ontwerpers in de stad is duurzame mode een belangrijk thema. Mode-ontwerpers zoals Mirte Engelhard en Elsien Gringhuis gaan duurzaam om met materialen. Sjaak Hullekes geeft oude kleding die anders weggegooid zou worden een tweede leven. Mode-label Fraenck gebruikt bij het maken van tassen alleen imitatieleer dat als snijverlies afkomstig is van een zeilmakerij.

Lees hier meer over duurzame mode in Arnhem en de ontwerpen van Diek Pothoven of Sjaak Hullekes.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.