Welkom in Arnhem: Edibles

3 Minuten
Edibles

In Welkom in Arnhem stellen we bedrijven aan je voor die zich recent in Arnhem hebben gevestigd. In deze editie: Edibles. Edibles is een nieuwe startup die een beter, lekkerder en biologisch alternatief wil bieden voor plastic rond eten en drinken. Hun eerste product: eetbare bekers. Hiermee wil ondernemer Maximilian Schupp het gebruik van wegwerpplastic tegengaan.

De eetbare bekers zijn voor honderd procent natuurlijk, veganistisch en vrij van conserveermiddelen en kunstmatige kleur- en zoetstoffen. En als je geen honger hebt kun je hem gewoon weggooien, want in drie tot zeven dagen valt de beker op natuurlijke wijze uiteen. De startup is op het moment bezig met de productproeffase.

Schade door plastic
Plasticvervuiling is één van de meest dringende milieukwesties op dit moment. Veertig procent van al het plastic dat elk jaar wordt geproduceerd, is bestemd voor eenmalig gebruik. Na het weggooien duurt het volgens schattingen minstens vierhonderd (!) jaar voordat plastic in de natuur is afgebroken. Dit brengt veel schade met zich mee: zo worden er elk jaar miljoenen dieren gedood door plastic, zoals vogels en vissen, maar ook zeezoogdieren. In sommige gevallen sterven zelfs landdieren aan het inslikken van plastic, zoals olifanten, zebra’s of tijgers.

Plastic beker 3

De oplossing
Dus, hoe mooi zou het zijn als we dit probleem kunnen aanpakken door wegwerpplastic te vervangen voor iets dat beter is voor het milieu? Daar is de startup Edibles hard mee bezig door het produceren van duurzaam, eetbaar bestek en -servies.

De gezichten achter Edibles
De Zwitserse ceo van Edibles Maximilian Schupp (21) en zijn vier teamleden (Maxy Mukri, Amber Verstegen, Ruymand Soltani en Andres Savid) liepen elkaar tegen het lijf op de HAN University of Applied Sciences in Arnhem. Hun gezamenlijke droom is een alternatief bieden voor wegwerpservies en -bestek dat dagelijks door miljarden mensen gebruikt wordt. Hiermee dragen zij bij aan een duurzame planeet.

De perfecte plek
De startup heeft een kantoor op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem, het park dat in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland wil zijn. Het industriepark werkt er elke dag aan om het terrein beter, mooier en groener te maken. Zo wordt er gewerkt aan innovaties als duurzame mobiliteit, maar ook worden er nieuwe producten en grondstoffen gemaakt van er van al het aangeleverde afval. Een perfecte plek dus, voor de startup.

Kleefse Waard

De toekomst
De eetbare bekers worden nu nog in het buitenland geproduceerd, maar Schupp zou de productie graag naar Nederland halen. Zover is het bedrijf nu nog niet, maar het is zeker een doel voor in de toekomst.

Met Edibles kan Arnhem een mooi bedrijf toevoegen aan de lijst van innovatieve bedrijven. Lees hier meer over de startup. Wil jij ook starten in Arnhem? Bezoek de ondernemersdesk van de gemeente Arnhem voor meer informatie.

Bron: MT/Sprout

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Interview ElaadNL: “Samenwerking is onze levenslijn”

7 Minuten
Elektrische auto