Welkom in Arnhem #5: Lagom Film met gloednieuw pand

4 Minuten
Lagom

Oké, een welkom met een knipoog want Lagom zit al sinds de oprichting in Arnhem, maar omdat ze een nieuw pand in zijn getrokken, grijpen we dit moment aan om het filmbedrijf opnieuw aan Arnhem voor te stellen. Lagom groeide door de vele opdrachten letterlijk uit het oude pand en is nu te vinden in een nieuwe ruime studio aan de Westervoortsedijk. Het filmbedrijf heeft opdrachtgevers uit het hele land, maar hun wortels liggen in Arnhem. We spraken mede-eigenaar Thijs Groenewegen over duurzaamheid, toekomstplannen en ondernemen in Arnhem.

Lagom werkt voor veel partijen die de wereld een stukje beter maken. Al die partijen hebben hun eigen doelen die ze willen halen, ook op het gebied van duurzaamheid. Dat Lagom nu een meer duurzame weg inslaat is niet alleen goed voor hen, maar vooral ook voor de opdrachtgevers.

Thijs Lagom

‘’Natuurlijk hebben we zelf ideeën over een duurzame toekomst, maar eigenlijk is dat nog niet eens het meest relevant. Wij werken voor veel partijen in de publieke sector, zo hebben we voor ProWind, Provincie Gelderland en NOC-NSF veel gedaan. Bij al deze partijen speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Ze hebben doelen die ze moeten halen en wij willen daarin ondersteunen. Dat doen we door met film of podcasts hun verhaal te vertellen, maar nu kunnen we dat ook op een andere manier doen’’, vertelt Thijs.

Energiepositief
Het nieuwe pand van Lagom wekt duurzaam stroom op waardoor podcasts, livestreams en films energieneutraal en zelfs energiepositief worden gemaakt. Ook de hybride auto kan ermee worden opgeladen. ‘’Wat je vaak ziet is dat bedrijven niet alleen verantwoordelijk worden gehouden voor hun eigen uitstoot, maar ook voor de uitstoot die partners maken. Kijk maar naar Shell. Nu kunnen we zeggen dat met ons het hele plaatje klopt. Dat is een extra USP voor klanten’’, geeft Thijs aan.

Lagom

Arnhemse ondernemers komen tot de kern
Lagom heeft opdrachtgevers uit heel het land, maar blijft vanuit Arnhem opereren. ‘’Weet je wat het is, in Arnhem komt het je niet aanwaaien. Je moet ervoor werken en kritisch blijven kijken naar wie je bent en wat je komt brengen. Dat is niet altijd makkelijk, maar draagt wel bij aan de gezondheid van je bedrijf. Je komt namelijk écht tot de kern. Dit zorgt er ook voor dat er in Arnhem weinig ondernemers zijn die alleen maar praatjes hebben. De stad scheidt het kaf van het koren. We hebben hier veel ondernemers met een goed verhaal’’.

Goud zit in het beleven van de stad
Thijs is een geboren en getogen Arnhemmer die nog steeds zijn stad aan het ontdekken is. ‘’Ik loop vaak hard en verbaas me er iedere keer weer over hoe mooi de stad is. Door verschillende paden te nemen, kom ik steeds op nieuwe plekken. De stad blijft verrassen. We kunnen erover praten, plannen schrijven, we kunnen campagnes doen, maar mensen moeten het gewoon beleven. Daar zit het goud. Wat je hier hebt met de natuur, dat heb je niet in andere steden. Ook de basis klopt, de infrastructuur, het winkelaanbod noem maar op. En toen ik de WE Arnhem film laatst weer zag, hoe daar al die Arnhemse partijen samenkomen, dan zie je wat voor moois we in huis hebben.

Rijn

Kritisch consumeren
Lagom heeft het sinds de coronatijd druk gehad met mooie opdrachten en er staat nog veel op de planning. ‘’Een gedachte waar we mee spelen, is het personaliseren van televisie. Vroeger las je de krant van A tot Z, nu heb je een nieuwsfeed dat speciaal op jou is afgestemd. Vroeger luisterde je de radio, nu kun je met podcasts exact dat horen wat jij interessant vindt. Die slag is voor televisie nog niet gemaakt. Het lijkt ons tof een televisie format te maken rondom een thema, zodat je gericht kunt kijken. Mensen kijken kritischer naar wat ze consumeren, dus we willen ook meer inhoud die bij ons past’’, zegt Thijs.

Een voorproefje van zo’n format zag je in het begin van de coronatijd toen Hart van de Stad de lucht in ging. Een talkshow die Arnhemmers verbond en met diverse gasten inging op verschillende thema’s. Een fragment uit een van de afleveringen kun je hier terugkijken.

Meer Welkom in Arnhem? Lees het artikel over Zenon Energy of Bolt Threads.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

5 Arnhemse innovaties die de wereld veroverden

4 Minuten
lampjes