Wie wordt de innovatiefste student van Nederland?

2 Minuten
INNOVATE stock

INNOVATE is samen met Quest en Quote op zoek naar de innovatiefste student van Nederland. Vanuit alle provincies en tientallen verschillende scholen en universiteiten zonden meer dan honderd studenten ideeën in. En nu is het écht spannend geworden: 10 finalisten gaan de strijd aan voor de winst. De finalisten hebben in september een intensieve bootcamp gekregen. Hier volgde ze trainingen, werden ze gechoached door diverse organisaties en kregen ze de tools aangereikt om écht impact te kunnen maken met hun idee.

Arnhemse kanshebbers
De jury gaat het niet makkelijk krijgen, want de lijst met finalisten is indrukwekkend. Tussen de finalisten zitten ook de twee studenten achter het Arnhemse Bondi. Deze start-up biedt duurzame deelsystemen aan voor reizigers in steden. Bondi wil de volledige mobiliteitsoplossing zijn binnen de steden in zowel ontwikkelde- als ontwikkelingslanden.
Ze bieden niet alleen de E-bikes en E-steps aan, maar ook verschillende soorten voertuigen. Deze voertuigen zullen duurzaam, comfortabel en handig zijn. De belangrijkste focus van Bondi is om iets te bieden dat een positieve impact heeft op mensen, steden en het milieu. Bondi is toegewijd aan de SDG’s en blijven vanaf dag één op geen uitstootdoor al hun voertuigen van groene stroom te voorzien en alle operaties uit te voeren met duurzame voertuigen.

Bondi

Op 30 september pitchen alle finalisten hun concept voor de jury. Die dag wordt de winnaar bekend gemaakt. En wat kan de meest innovatieve student van Nederland verwachten? Een te gekke prijs, namelijk een verzorgde reis naar Sillicon Valley, funding én exttra begeleiding na de finale. Zo is de kans om uit te groeien tot een volwaardig project en bedrijf nog een stuk  groter. We zijn trots dat er twee Arnhemse studenten in de lijst staan en wensen Bondi veel succes. Ben je benieuwd naar alle innovaties? Die zijn op 1 en 2 oktober te zien in de Eusebius.

INNOVATE zorgt ervoor dat het grote publiek en de professionals met elkaar in aanraking komen om samen te werken aan onze innovatieve regio. Neem een kijkje op de website om te zien wat INNOVATE allemaal doet.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Gashouders slaat lokaal geproduceerd biogas op

3 Minuten
Gas