Arnhemse ontwerpers gaan (inter)nationaal

1 Minuut
DDW22

Deze week vindt in Eindhoven de Dutch Design Week plaats. Een week gevuld met nationaal ontwerp talenten en internationale projecten. De Dutch Design Week is het grootste design evenement van Europa. Het thema van deze editie is ‘Get Set: We’re on a mission’. We staan voor grote maatschappelijke uitdagingen, de creatieve sector is een belangrijke schakel in de acceptatie van al deze grote veranderingen.

Dat vindt ook Simone van Bennekom: “We staan als stad voor grote veranderingen. Op zoek naar de menselijke maat in al die bizarre technologische ontwikkelingen, die we als normale mensen niet meer kunnen snappen, dat is wat we toevoegen.” 

Simone is als kwartiermaker de spil van de creatieve sector in Arnhem en deze is goed vertegenwoordigd op de Dutch Design Week, zo vertelt Simone: “Pauline van Dongen bijvoorbeeld, staat met Solar paviljoen prominent op Strijp-S. Pauline is internationaal gerenommeerd ontwerper of Solar Designer zoals zij dat noemt, ze is Arnhemse maar daar gaat het nooit over.“ Dat mogen we als Arnhem beter koesteren en trots op zijn. Met Creatief Arnhem wil Simone deze verhalen vertellen en Arnhemmers trots maken. Maar ook uitlichten dat creatieve innovatie bijdraagt aan de grote veranderingen waar we met zijn allen voor staan.

solar-pavilion-ddw-front-view-by-night-copyright-v8-architects_1663950369_1800x1010

De Solar paviljoen en nog veel meer Arnhemse ontwerpers zijn deze week nog te bewonderen in Eindhoven. Ben je benieuwd naar welke andere Arnhemse ontwerpers er zijn? Vind hier een overzicht en mis ze niet tijdens je bezoek! Benieuwd naar hoe zo’n project tot stand komt en het team erachter? We bezochten Fillip Studios en zochten het uit, dit artikel is hier te vinden

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Interview ElaadNL: “Samenwerking is onze levenslijn”

7 Minuten
Elektrische auto