Toonaangevende Arnhemse ontwerpers op DDW’22

4 Minuten
Arnhemse ontwerpers

Ga jij ook naar de Dutch Design Week van 20 t/m 30 okt? Dan mag je deze toonaangevende (inter)nationale Arnhemse ontwerpers zeker niet missen. Het thema van deze Dutch Design Week is ‘Get set’. “Get set staat voor het feit dat zowel ontwerpers als burgers de juiste mentaliteit moeten krijgen. Denk aan de enorme uitdagingen, zoals de klimaatcrisis, de oorlog in Oekraïne, ongelijkheid en vele andere sociale vraagstukken. Om samen veranderingen door te kunnen voeren, moeten we echt de juiste mindset krijgen”, aldus Miriam van der Lubbe (Creative Chief van DDW).

Arnhemse creatieven behoren tot de voorhoede en tonen nieuwe perspectieven op maatschappelijke vraagstukken. Ze weten wetenschap, technologie, kunst en design samen te brengen en zo een andere kijk te brengen op grote verandervraagstukken. Op deze manier draagt de Arnhemse creatieve sector bij aan de grote maatschappelijke uitdagingen van nu.

De onderstaande iconische Arnhemse ontwerpers mogen dan ook niet op je lijstje ontbreken.

Arnhemse ontwerpers

Pauline van Dongen met Solar pavilion
Het Solar paviljoen van Pauline van Dongen en Marjan Aubel presenteert een nieuw en inclusief of ‘menselijk’ perspectief op zonne-energie. Met de nieuwste technieken en esthetische zonnepanelen wordt er ter plekke energie en warmte gegenereerd. Het paviljoen staat op een centrale plek bij Ketelhuisplein op Strijp-S.

Omlab met Building Biodiversity
Ontwikkelde uit afvalstromen milieuvriendelijk cementvrij materiaal, lichtgewicht en met de sterkte van gipsbeton. Dit ontwerpende onderzoek kan in de toekomst mogelijk biologisch afbreekbare materialen voor bouw en infrastructuur de (stedelijke) biodiversiteit ten goede komen. Te vinden op de Yski expo op Strijp-S.

Studio Erik Stehmann
Product designer Erik Stehmann benadert design alsof het speelgoed voor volwassenen is. Tijdens Dutch Design Week presenteert hij zijn nieuwe, volledig 3D geprinte verlichtingscollectie Pretty Weird Things. Te vinden bij Sectie-C.

Arnhemse ontwerpers Filip Studios

Foto: Fillip Studio’s

Fillip Studios met Arabidopsis Symphony
Dit is een immersieve oproep om geen claim te leggen op de natuur maar om juist in symbiose te leven. Een totaalbeleving met AR, muziek en real-time data in samenwerking met de Wageningen Universiteit. Locatie: Wilhelminaplein. Later dit jaar ook te ervaren in het buitenland.

WhiteNoiseDada & de Vormforensen met Artificial Greenhouse
Bij De Kazerne presenteert WhiteNoiseDada de eerste experimentele resultaten van het onderzoek dat ze samen met De Vormforensen doen naar een toekomstbestendig alternatief van de Artificiele Plant. Ze hebben onder andere middels A.I. kunstplanten gekruist tot nieuwe soorten en verscheidene functies aan een KunstPlant toegevoegd. Dit is mede mogelijk gemaakt met hulp van het Stimuleringsfonds en Stichting Stokroos.

Floris Schoonderbeek toont met zijn Raintrap en Groundfridge hoe mensen onafhankelijker kunnen leven en duurzamer om kunnen gaan met onze grondstoffen. 

Arnhemse ontwerpers

Foto: Maarten van der Wolf

Foreland Studios
Werkt met een interdisciplinair team van onderzoekers (designers, wetenschappers, kunstenaars) aan nieuwe perspectieven op technologische ontwikkelingen. Tijdens de Dutch Design week tonen Riel Bessai en Pedro Daniel Pantaleone onder de naam Studio Method de onderzoeksresultaten die voort zijn gekomen uit de Foreland Studios residentie.

Mieke Lucia met Hey-hue
Hey Hue! is een serie wandtapijten, carpetten en interieur objecten die ontstaan zijn uit een gevonden vormentaal. Een zachte gedempte wereld, zoals wanneer je door de mist fietst en alle kleuren en scherpe vormen vervagen. De collectie is made-to-order en vervaardigd met natuurlijke duurzame materialen. Te vinden bij sectie-C.

Om het nog makkelijker voor je te maken zijn de titels gelinkt naar de DDW website. Door op het hartje rechtsboven te drukken voeg je de ontwerpers toe aan je favorieten. Dan weet je ieder geval zeker dat je het best op de Dutch Design Week gaat zien. Benieuwd naar hoe zo’n project tot stand komt en het team erachter? We bezochten Fillip Studios en zochten het uit, dit artikel is hier te vinden. Ook hebben we gesproken met Simone van Bennekom, de nieuwe kwartiermaker van Creatief Arnhem. Dit is hier te vinden. 

Mede mogelijk gemaakt door Creatief Arnhem.
Creatief Arnhem is de vertegenwoordiger van de creatieve sector in Arnhem. Ze maken zich hard voor de creatieve sector in de volle breedte. Ze behartigen de belangen en initiëren eigen projecten. Mail ons op wij@creatiefarnhem.nl. Volg ons op LinkedIn 

Staat jouw project hier niet tussen? Laat het ons weten via bovenstaande contactgegevens.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Een ode aan de stad door Meike Verhagen

1 Minuut
Schrijvende hand