Future For Nature Award: zoektocht naar jonge leiders in natuurbescherming gestart

3 Minuten
Future For Nature Award

De zoektocht naar drie nieuwe winnaars van de internationaal gerenommeerde natuurbeschermingsprijs, de Future For Nature Award, is  gestart. Kandidaten vanuit de hele wereld kunnen meedingen. Future For Nature is op zoek naar jonge, getalenteerde natuurbeschermers (tot 35 jaar) die zich inzetten voor het behoud van wilde plant- en diersoorten en die hét verschil maken voor de toekomst van de natuur. Drie van hen zullen in het voorjaar van 2022 het podium van Koninklijke Burgers’ Zoo beklimmen om hun Award én 50.000 euro per persoon in ontvangst te nemen. Het Arnhemse dierenpark is sinds de oprichting één van de hoofsponsors van Stichting Future For Nature.

Future for Nature
Future For Nature

Meer dan ooit is duidelijk hoe afhankelijk we zijn van de natuur om ons heen. Wilde plant- en diersoorten zijn de bouwstenen van die natuur en bij iedere soort die verdwijnt, verzwakt het systeem. Daarom ondersteunt de Stichting Future For Nature ook – of misschien wel juist – in deze moeilijke tijden jonge natuurbeschermers die wereldwijd bedreigde planten en dieren beschermen. De stichting is op zoek naar jonge mensen (tot 35 jaar) die door hun onvermoeibare inzet, creativiteit en leiderschap het verschil maken voor de toekomst van de natuur.

Inschrijven is mogelijk tot 1 september 2021 op www.futurefornature.org. In 2020 meldden zich zo’n 470 kandidaten aan uit 105 landen verspreid over de hele wereld: van Litouwen tot Zuid-Afrika, van Ecuador tot Papua Nieuw-Guinea. Gerenommeerde natuurbeschermers selecteren de winnaars.

Nederlandse winnaars van de Future For Nature Award

Inmiddels telt de Future For Nature-familie 42 winnaars in 29 landen uit alle hoeken van de wereld. Op www.futurefornature.org/winners zijn de unieke verhalen van ieder van hen terug te vinden. Onder hen enkele Nederlanders:

• Michiel Hötte (2008), voor zijn prachtige werk voor de bescherming van de ernstig bedreigde Amoerpanter en de Siberische tijger.

• Maggie Muurmans (2009), voor haar enorme inzet voor de zeeschildpadden in Zuid-Amerika en Azië. Inmiddels zet zij zich even gepassioneerd in voor de oceanen vanuit Australië.
• Els van Lavieren (2010), voor de bescherming van Berberapen in Marokko. Inmiddels heeft Els een nieuwe missie: het bestrijden van illegale handel in wilde dieren én de bescherming van het zeeleven in Suriname.
• Wietse van der Werf (2016), onder andere voor zijn unieke aanpak van illegale visserij op de Middellandse zee. Wietses huidige project is de Sea Ranger Service, waarin hij samen met jongeren de Noordzee beschermt.
• Tjalle Boorsma (2020), voor de bescherming van de Blauwkeel Ara in Bolivia.
(Inter)nationale beroemdheden steunen het werk van Future For Nature
De Stichting Future For Nature viert feest gezien de Awards in 2022 voor de vijftiende keer worden uitgereikt, in Koninklijke Burgers’ Zoo. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Dr. Jane Goodall DBE, Dr. Frans de Waal en Doutzen Kroes. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast. De eregast voor het jubileum evenement van Future For Nature blijft nog even geheim.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.