Startup Fonds Gelderland

2 Minuten
Start-up

Startup Fonds Gelderland (SFG) richt zich op startups die innovaties ontwikkelen die bijdragen aan de Gelderse ambities en de maatschappelijke uitdagingen. De Gelderse ambities zijn klimaatadaptatie, energietransitie en circulaire economie. De broeikasgasreductie in de agrifood, de kennis en innovatieagenda voor de gezondheid en zorg een stap op weg helpen zijn maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan.

Startups in de pre-seed fase kunnen bij Startup Fonds Gelderland een aanvraag indienen voor een achtergestelde lening van minimaal € 30.000 en maximaal € 250.000. Uniek aan Startup Fonds Gelderland is dat deze gekoppeld is aan ondersteuningsprogramma’s Orion, StartLife en Briskr, die startups slim begeleiden, voor én nadat een lening is verstrekt.

Hoe vraag je financiering aan?

Startups kunnen in Gelderland terecht bij drie ondersteuningsprogramma’s voor startupsupport met ieder haar eigen focusgebied. Deze programma’s staan in verbinding met lokale startersinitiatieven en hebben (inter)nationale relaties met ecosystemen voor startups binnen hun sector. Dat zijn:

  • StartLife gericht op de agrifood sector;
  • Briskr gericht op de lifesciences, health en high tech sector;
  • Orion gericht op de sectoren energie, creatief en ICT/smart industry/AI.

Neem contact op met een van deze organisaties om financiering van het Startup Fonds Gelderland aan te vragen.

Welke ondernemers komen in aanmerking?

SFG richt zich op ondernemers die in de preseed fase innovaties ontwikkelen die bijdragen aan verduurzaming, energietransitie, voedselzekerheid in de wereld, gezondheidsvraagstukken, circulair gebruik van grondstoffen en digitalisering & veiligheid. SFG biedt daarbij zowel financiering als ondersteuning om het product en de ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen.

Financiële informatie

  • Innovatieve startups in de pre-seed fase kunnen bij SFG een achtergestelde lening aanvragen van minimaal € 30.000 en maximaal € 250.000.
  • Hierbij geldt een rente van 3% en een aflossingsvrije periode van 24 maanden.
  • De looptijd is maximaal zes jaar.

De exacte voorwaarden vind je terug in het financieringsreglement.

Wil je meer weten of hulp bij starten in Arnhem? Kijk eens bij Startclub Arnhem.

Bron: Oost NL.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.