Nieuwe Arnhemse Meisjes, op zoek naar culinair erfgoed!

1 Minuut
Ruimtekoers

Eten verbindt! In het project Nieuwe Arnhemse Meisjes gaan oude én nieuwe Arnhemse vrouwen samen op zoek naar het culinaire erfgoed van Arnhem, te beginnen bij Malburgen & Immerloo. Kook jij mee?

Als je een oude Arnhemmer vraagt “wat is nou echt Arnhems erfgoed?” dan zal het antwoord zijn: Arnhemse Meisjes! De befaamde gesuikerde koekjes die in 1829 voor het eerst werden gebakken door een bakker ter gelegenheid van de geboorte van zijn dochter. Een koekje om te vieren dus! En nog steeds, wanneer er in Arnhem iets te vieren is, verschijnen de Arnhemse Meisjes op tafel.

Iedere cultuur heeft zijn eigen culinaire erfgoed

Maar, het zijn lang niet alleen maar Arnhemse meisjes die op tafel verschijnen. In de Arnhemse wijk Malburgen bijvoorbeeld vind je inmiddels meer dan 70 nationaliteiten, elk met hun eigen eettradities. Iedere cultuur kent zijn eigen gerechten waarmee het leven wordt gevierd. Denk bijvoorbeeld aan de oliebollen die het nieuwe jaar inluiden en de zoete hapjes die worden gegeten na zonsondergang tijdens de Ramadan.

Het nieuwe culinaire erfgoed van Arnhem

In het project Nieuwe Arnhemse Meisjes zoeken en delen acht vrouwen het nieuwe culinaire erfgoed van Arnhem, te beginnen bij Malburgen en Immerloo. We delen, koken en proeven gerechten om het leven mee te vieren, en de verhalen die hierbij horen.

Doe je mee?

In vier workshops gaan acht vrouwen samen met chef-kok Allon Cheng aan de slag. Tijdens de workshops delen we recepten, koken we samen, en gaan we met elkaar in gesprek. De verhalen en recepten vormen de basis voor Het Grote Wijkdiner Malburgen 2022, waar 300 buren van de gerechten genieten! Aanmelden doe je op de website van Ruimtekoers.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.