Nederlands Openluchtmuseum in 2021 weer Green Key Goud gecertificeerd

1 Minuut
NOM 2

Het Nederlands Openluchtmuseum is voor het elfde achtereenvolgende jaar Green Key gecertificeerd, dit jaar wederom met het hoogste predicaat Goud.

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Om het Green Key keurmerk te mogen dragen doet het Openluchtmuseum er alles aan om het milieu zoveel mogelijk te ontzien, zonder dat de bezoekers inleveren op comfort en kwaliteit. Wij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist en nemen duurzaamheid als criterium al vele jaren standaard mee in de bedrijfsvoering en bij alle projecten.

NOM

Voorbeelden van duurzaamheid zijn onder meer zuinig omgaan met energie en water; het gebruik van spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Kleding wordt eerst hersteld (in plaats van nieuw aangeschaft) en er wordt niet meer gewassen dan nodig is, waarbij milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen worden gebruikt.

Green Key gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. De Green Key normering is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties.

Lees hier hoe het Nederlands Openluchtmuseum de geschiedenis tot leven brengt.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.