Documentaires van IDFA in Focus

1 Minuut
IDFA

Dit najaar zet IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) de documentaire niet alleen in Amsterdam in de schijnwerpers, maar ook in de filmtheaters door heel Nederland, waaronder Focus Filmtheater in Arnhem. Onder de naam IDFA Extended is van 18 t/m 24 november een bijzondere selectie te zien van vijf geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires.

De aftrap is op donderdag 18 november met de IDFA openingsfilm Four Jouneys, waarin filmmaker en ’tweede kind’ Louis HotHotHot teruggaat naar China om zijn familiegeschiedenis te achterhalen. Een intens persoonlijke film over de destructieve invloed van de in 1979 ingevoerde eenkindpolitiek op een Chinese familie. Zie focusarnhem.nl voor meer informatie over het programma en tickets.

IDFA

Programma IDFA Extended in Focus

do 18 nov | 19:00 uur
Four Journeys
Filmmaker Louis Hothothot, die als tweede kind illegaal was in China, reist na zeven jaar in Europa te hebben gewoond terug naar huis om zijn familiegeschiedenis te achterhalen.

zo 21 nov | 15:00 uur (met pauze)
Herr Bachmann und seine klasse
Hartverwarmende en inspirerende documentaire over leraar Dieter Bachmann en zijn leerlingen.

ma 22 nov | 19:00 uur
Bigger than Us
Ontroerende reis van Melati en andere ‘changemakers’ die zich inzetten voor onder meer mensenrechten, het klimaat en vrijheid van meningsuiting.

di 23 nov | 19:15 uur
Cow
Een cinema verité-documentaire waarin Andrea Arnold het leven van de melkkoe laat zien.

wo 24 nov | 18:45 uur
Turn Your Body to the Sun
Indrukwekkend verhaal over een Sovjetsoldaat die krijgsgevangene werd en na WO II naar de goelag werd gestuurd.

IDFA

IDFA is niet het enige filmfestival in Focus deze maand. Lees hier meer over het jaarlijks terugkerende Media Arts Festival Arnhem dat begin november plaatsvond.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.